Bolnavii de cancer din Cluj reintegraţi pe banii Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clujenii diagnosticaţi cu cancer vor fi consiliaţi începând de anul viitor în cadrul unui centru care va fi deschis din fonduri europene. Valoarea totală a proiectului este de 4,8 milioane de euro şi va fi derulat pe o perioadă de trei ani.

Proiectul va fi implementat in Bucureşti, Iaşi şi Cluj, de către Patronatul Medicinei Integrative. Potrivit lui Sergiu Stan, vicepreşedintele Patronatului Medicinei Integrative, Centrul de terapie integrativă, consiliere şi reintegrare socială a persoanelor diagnosticate cu cancer din Cluj va fi deschis în martie 2011.

"Specialiştii pe care-i vom avea la centru vor încerca pe lângă consiliere, să le ofere sprijin pentru reintegrarea pe piaţa muncii, dacă acestea nu au loc de muncă sau chiar suport pentru găsirea unui job. Vom organiza în acest sens întâlniri şi dezbateri cu angajatorii", a declarat Sergiu Stan.

La Cluj vor beneficia de serviciile centrului 200 de bolnavi de cancer mamar, testicular şi col uterin. Proiectul are ca scop creşterea stimei de sine a persoanelor diagnosticate cu cancer, sensibilizarea opiniei publice cu privire la problematica reintegrării sociale a acestor persoane, dar şi promovarea stilului de viaţă sănătos prin consiliere şi campanii publice.

La nivel naţional vor beneficia de serviciile Reţelei multiregionale pentru terapie integrativă, consiliere şi reintegrare socială a persoanelor diagnosticate cu cancer un număr total de 500 de bolnavi. În cele trei centre regionale vor fi angajaţi psihologi, asistenţi sociali şi experţi în comunicare şi relaţii publice.

Valoarea proiectului este de 4,8 milioane de euro şi va fi derulat pe o perioadă de trei ani.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite