Bogdan Horea „atacă“ piaţa IT din Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 13 ani petrecuţi în Franţa, tânărul a revenit în ţară, însă nu s-a stabilit la Bucureşti, ci la Cluj, oraşul în care spune că „era sigur că va găsi oameni serioşi“.

Pasiunea lui Bogdan pentru calculatoare s-a dezvoltat imediat după terminarea liceului, când, pe baza unei burse EURINSA a ajuns să studieze la una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ din Franţa. După doi ani însă, a fost nevoit să se descurce pe cont propriu şi a continuat studiile pe specializarea „informatică“.

În scurt timp a ajuns să lucreze pentru „gigantul“ Getronics unde a fost inginer informatician timp de zece ani. Ulterior a ales să se întoarcă în România, însă nu în Bucureşti, ci la Cluj, oraşul pe care l-a văzut ca având un potenţial foarte bun şi o deschidere mai mare spre Europa.

A înfiinţat o companie IT

Singur, a pus bazele companiei Pi Technologies, şi de la început şi-a impus ca obiectiv intrarea pe piaţa franceză. „Firma e axată pe proiecte de realizare a portalurilor web, gestiune de conţinut. Am început cu câţiva studenţi de anul I şi II, iar acum avem 50 de angajaţi. 95% din cei care au venit şi vin sunt tineri fără experienţă care învaţă aici“, spune Bogdan Horea.

În scurt timp, prin seriozitate şi profesionalism a reuşit să şi-I facă drept parteneri pe Publicis, Grupul Jouve şi Notre Famille, a realizat conţinutul site-urilor pentru Organizaţia Mondială a Vămilor (OMV) cu sediul în Belgia, Carrefour şi Cora.

„Nu puteam ajunge aici dacă nu mă aflam la Cluj. Aici oamenii sunt mai serioşi, există un potenţial mare de tineri de perspectivă. Faptul că sunt la Cluj e un atu şi pe fondul în care suntem în străinătate“, spune Bogdan care nu se va opri aici şi va continua să-şi extindă compania care este din ce în ce mai bine văzută în rândul ţărilor francofone.

Întrebare şi răspuns

R.: Care este cea mai mare realizare a dumneavoastră de până acum?
B. H.: Cea mai importantă realizare e fetiţa mea de un an. Chiar dacă lucrez mult şi mare parte din timp mi-o acord serviciului, familia e mai importantă decât business-ul.

Profil:

NĂSCUT: 09.08.1975, Bucureşti
STUDII: Institutul Naţional de Ştiinţe Aplicate Lyon
STARE CIVILĂ: Căsătorit, un copil

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite