Bogdan Doagă învaţă studenţii să ţină discursuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul clubului recunoscut la nivel mondial din care face parte şi Doagă,  membrii îşi pot dezvolta abilităţile de lider şi practicile de lucru. Clubul, care pune accent pe dezvoltarea abilităţilor de comunicare, a prins viaţă în toamna anului trecut şi are deja zeci de membri.

Toastmasters International este cea mai mare organizaţie de public speaking (vorbit în public-nr) din lume, un atelier de lucru de tipul „învaţă cum se face”, în care oamenii îşi perfecţionează abilităţile într-o atmosferă confortabilă şi prietenoasă.
În cadrul clubului se ţin discursuri, iar membrii învaţă unii de la alţii cum să se exprime mai bine, indiferent de domeniul din care vin. „Eu lucrez în IT. De asemenea, mai avem mulţi membri care sunt programatori. Avem şi mulţi studenţi”, a adăugat acesta.

Fost preşedinte BEST

Bogdan Doagă a terminat în 2007 Facultatea de Calculatoare, secţia engleză, din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. În urmă cu trei ani, acesta a câştigat şi un mandat de preşedinte în cadrul uneia dintre cele mai mari organizaţii studenţeşti din Cluj, BEST.

„Cred că cel mai mult a contat că am lucrat cu oamenii, i-am coordonat. Practic, ca preşedinte creezi mediul în care aceştia să lucreze cât mai bine uniţi, în echipă”, a precizat programatorul.

S-a născut în Comăneşti, judeţul Bacău şi a ales Clujul datorită gradului de cultură întâlnit aici, dar şi pentru că „la Cluj se află una din cele mai bune universităţi tehnice din ţară“. „Bucureştiul nu m-a încurajat, plus că ştiam că UTCN e o universitate foarte bună şi mai ales calitatea vieţii de aici”, a adăugat acesta.

Tânărul consideră că oraşul s-a schimbat mult de când a venit aici. „Clujul e mult mai aglomerat acum. Într-adevăr, oferă mult mai multe faţă de ce oferea în trecut, dar pe mine mă deranjează tare mult aglomeraţia”, a mai spus Doagă. Cât a fost student, Bogdan a cunoscut şi viaţa de cămin, fiind cazat timp de şapte ani în Căminul VII din complexul studenţesc Observator.

În prezent, lucrează în cadrul unei mari companii de IT, însă a lucrat şi în vânzări. „Am căutat un job doar după facultate. Nu am vrut să lucrez în timpul şcolii, mi-am spus că o să am timp să fac asta după. În facultate am încercat să mă concentrez asupra activităţilor din BEST”, a mai spus Bogdan Doagă.

întrebări şi răspunsuri
Ce urmează să faceţi în cadrul Toastmasters Cluj?
În fiecare luni au loc întâlniri, dezbateri. Pe viitor, vrem să facem asta şi în limba engleză, poate va fi atractiv pentru expaţi.

De ce ar vrea cineva să devină membru al Toastmasters Cluj?
Pentru dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi leadership.

ce-i place
Multiculturalitatea oraşului şi stilul de viaţă din Cluj-Napoca sunt printre lucrurile care îl ţin pe Bogdan Doagă în oraşul de pe Someş. De altfel, acestea sunt motivele care l-au şi adus aici tocmai din judeţul Bacău.

ce nu-i place
„Evoluţia oraşului e clară, însă totul e mai înghesuit acum. Când eram student, din Observator până pe Calea Dorobanţilor ajugenam foarte repede, în schimb acum îţi trebuie zeci de minute”, a spus acesta.

profil
Născut la Comăneşti în 17 martie 1984
Studii: Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca
Profesie: programator
Stare civilă: necăsătorit

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite