Bogăţia se vede în lucruri mărunte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ștefan Vuza
Ștefan Vuza

Ştefan Vuza, cel mai bogat om din Cluj, e atent la detalii: de la ţinuta business şi până la tableta conectată la internet pe care o are tot timpul la îndemână, totul este perfect calculat. Ceasul, îmbrăcămintea, pantofii şi biroul dotat cu cele mai noi echipamente IT sunt elemente pe care nu le lasă niciodată la voia întâmplării.

Ştefan Vuza poartă un ceas Piaget de 17.000 de euro şi consideră că unul precum acela achiziţionat de Ion Ţiriac cu 80.000 de euro nu este o fiţă: "Eu nu dădeam atenţie la ceas, dar un om de afaceri din Bucureşti mi-a atras atenţia: ieftin! Este o filosofie care zice că bijuteria masculină cea mai importantă este ceasul. Primul lucru la care se uită un partener de afaceri este ceasul, apoi pantofii". Despre pantofi, Ştefan Vuza mărturiseşte că i se părea o nebunie să dea 1.000 de euro pe o pereche de încălţăminte ca s-o folosească în fabrică. "Dar dacă mă duc la o nuntă, la un  botez  sau la un eveniment important, atunci ştiu că merită", afirmă Vuza.

Îmbrăcămintea celui mai bogat clujean e mereu de calitate, chiar şi atunci când poate fi văzut pe holurile unui hotel de cinci stele, purtând un tricou şi pantaloni scurţi. Regretul omului de afaceri clujean este însă acela că în oraşul de pe Someş nu mai sunt haine bune.

"Multă lume merge spre Budapesta, spre Viena. Sunt haine mai bine croite, mai scumpe, dar ştii că rezistă, că ai ceva de calitate", spune omul de afaceri. Dincolo de ţinută, e atent la ambianţa pe care o creează în jurul său. Biroul trebuie să fie modern, perfect dotat cu  noutăţile IT de pe piaţă. "Am directori care au birouri vechi. Prima reacţie a omenilor de afaceri cu care intră în contact este că aici timpul a rămas în urmă, şi nu ce econom este directorul. Data viitoare oare mai face comanda?", explică Ştefan Vuza. Laptopul său Sony Vaio este de ultimă generaţie. Maşina face şi ea parte din "recuzita" de zi cu zi a omului de afaceri. La maşini, Şefan Vuza oscilează între produsele premium ale mărcilor germane Mercedes şi BMW. "Când a lansat Mercedesul Clasa S, BMW-ul nu avea o maşină de valoare. La trei ani după, a ieşit seria 7 de la BMW, pe care l-am şi achiziţionat. Pasul următor l-a făcut Mercedes, cu clasa CL".

Din decembrie, Vuza are un Mercedes CL cu toate opţiunile incluse, care a costat 225.000 de euro. Printre cele mai moderne dotări ale automobilului se numără ecranul conectat la o cameră cu infraroşu care permite şofatul pe orice fel de vreme, chiar şi noaptea. Apoi, camera din spatele maşinii pentru parcări, un televizor cu DVD, video, internet, televiziune, un frigider, la care se adaugă scaunele multicontur cu funcţie de masaj şi sistemul de climatizare care permite setarea de temperaturi diferite pentru şofer şi pentru pasagerul din dreapta.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite