Boboteaza la Cluj: două tone de apă sfinţită pentru 3.000 de credincioşi (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 3.000 de credincioşi au luat parte, astăzi, la slujba de Bobotează, oficiată în faţa Catedralei Ortodoxe din Piaţa Avram Iancu, pentru a primi agheasma sfinţită de episcopul-vicar PS Vasile Someşanul.

Vezi aici imagini de la eveniment

Citeşte şi:

Adevărul despre Gerul Bobotezei

Braşov: Înghesuială pentru un strop de agheasmă

ÎPS Bartolomeu Anania, mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, nu a putut lua parte la slujba religioasă, din cauza stării sale de sănătate. Credincioşii s-au înghesuit să primească apă sfinţită, însă clerul prezent la slujbă i-a asigurat că aceasta va ajunge pentru fiecare. Potrivit părintelui Bogdan Ivanov, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, în acest an s-au sfinţit două tone de apă, în patru butoaie.

Liturghia a început la ora 10.00 şi a fost oficiată la Catedrala Ortodoxă. La ora 12.00, clerul, condus de episcopul-vicar PS Vasile Someşanul, a ieşit în Piaţa Avram Iancu pentru a sfinţii apa. Imediat după terminarea rugăciunilor rostite vreme de o oră, clujenii s-au îmbulzit spre butoaie, pentru a fi primii care primesc agheasma.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite