Vasile Blaga preia o parte dintre atribuţiile preşedintelui PDL Emil Boc în perioada campaniei electorale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga, preşedintele Senatului, i-a aruncat mănuşa lui Emil Boc, şeful PDL (foto: adevarul)
Vasile Blaga, preşedintele Senatului, i-a aruncat mănuşa lui Emil Boc, şeful PDL (foto: adevarul)

O parte dintre atribuţiile de lider PDL ale lui Emil Boc vor fi preluate de Vasile Blaga în perioada campaniei electorale, în condiţiile în care fostul premier a intrat în cursa pentru Primăria Cluj-Napoca, spun surse din PDL.

Potrivit surselor citate, decizia a fost luată vineri seară, la reuniunea conducerii partidului, când s-a stabilit ca Emil Boc să candideze pentru un nou mandat de primar la Cluj. „Boc va sta mai mult la Cluj, iar la Bucureşti trebuie să fie prezent meru cineva, care să se ocupe de organizaţii", au mai afirmat sursele citate, potrivit Mediafax.

Vasile Blaga va avea drept de semnătură, va putea lua decizii de politică generală şi va coordona toate organizaţiile judeţene ale partidului în perioada campaniei electorale. De asemenea, Blaga va organiza audio-conferinţele cu liderii judeţeni ai formaţiunii. Preşedintele PDL, Emil Boc, a anunţat, azi, că va candida pentru un nou mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca. Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj alături de liderul filialei PDL, Daniel Buda, şi de preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, care şi-a anunţat şi el candidatura pentru un nou mandat la CJ.

Boc a declarat că decizia de a candida la Primăria Cluj „era luată" mai de mult şi că nu a fost influenţată de trecerea moţiunii de cenzură. La sfârşitul lui 2008, după şase luni din cel de-al doilea mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca, Boc a demisionat după ce a fost numit în funcţia de prim-ministru, în locul său fiind ales Sorin Apostu.

După arestarea fostului edil Sorin Apostu, conducerea filialei judeţene a PDL afirma că îl susţine „necondiţionat" pe liderul partidului, Emil Boc, pentru această funcţie, şi că acesta ar trebui să îşi asume candidatura. De altfel, şi preşedintele Traian Băsescu a afirmat că Emil Boc, în calitate de „greu" al PDL, ar trebui să candideze la Primăria Cluj-Napoca.

Emil Boc a mai făcut naveta Cluj-Bucureşti, ca primar şi preşedinte al PDL, dar în alt context politic. Acum însă el trebuie să lupte cu toată energia pe „frontal" de la Cluj, miza alegerilor din 10 iunie fiind, pentru el, cariera sa politică. În aceste condiţii, de partid se va ocupa practic Vasile Blaga, care a şi fost numit recent coordonator al campaniei electorale a PDL şi care se află aproape zilnic la sediul central din Modrogan.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite