Cluj: Bilanţul parcărilor în Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Bilanţul parcărilor în Cluj
Cluj: Bilanţul parcărilor în Cluj

Cu cele două mii de noi locuri de parcare, numărul total al spaţiilor unde trebuie să parcheze cele 200.000 de maşini înmatriculate în Cluj a ajuns la circa 34.000.

Primarul Sorin Apostu, împreună cu directorul Serviciului public pentru administrarea parcărilor, Vasile Bugnar, au făcut astăzi un bilanţ al locurilor de parcare din municipiu.

Potrivit datelor municipalităţii, în această vară, prin asfaltarea unor alei sau prin instaurarea de sensuri unice, au fost create aproape două mii de noi locuri de parcare. Încă o mie vor fi create până la sfârşitul toamnei.

Mare nevoie de noi locuri

Potrivit unui studiu citat de primarul Sorin Apostu, în oraş ar mai fi nevoie de circa 2.500 de locuri de parcare, care vor fi acoperite prin construirea de parkinguri de cartier.

În această dimineaţă, Sorin Apostu a avut o întâlnire cu portughezii de la Cogedir, care au concesionat pentru 50 ani terenul de sub piaţa Mihai Viteazu. „Ne-au prezentat proiectul tehnic, care prevede un parking pe trei nivele, cu 584 de locuri de parcare, aşa cum a fost stabilit”, a spus Apostu, care a precizat că portughezii au obţinut fondurile pentru investiţie, un lucru important în ziua de astăzi.

Sprijin pentru comercianţii din centru

Primarul a vorbit şi despre ce urmări se preconizează că va aduce acest parking. „Este un important sprijin pentru planurile noastre cu pietonalizarea sau semi-pietonalizarea zonei centrale şi credem că va duce şi la revitalizarea comerţului din zona centrală”, a mai afirmat Sorin Apostu.

Firma portugheză va începe lucrările la sfârşitul anului sau în ianuarie 2010, iar după finalizare va administra parkingul şi va încasa venituri pentru 50 de ani, după care acesta va reveni Primăriei. Redevenţa de 660.000 de euro va fi plătită eşalonat pe 25 de ani.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite