Bikerii din Gilău au stins 200 de butoaie de bere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Festivalului „Seth on Fire“ au participat circa 2.500 de pasionaţi de „motoare“. Motociclişti din ţară şi din străinătate s-au întrecut la concursul de băut bere, skanderberg cu degetul şi au mâncat ceaune întregi de gulaş.

Deschiderea oficială a întrunirii devenită deja una tradiţională pentru motocicliştii din Ardeal, din ţară, dar şi din ţările învecinate, a avut loc viner. Mii de motociclişti au luat cu asalt camping-ul „Eldorado“ din Gilău. Unii au trecut direct la bere, alţii s-au reîntâlnit cu prietenii din toate colţurile ţării, iar o parte şi-au instalat corturile în faţa cărora mândri şi-au expus „bijuteriile“.

Evenimentul în sine a debutat cu tot felul de concursuri „ciudate“, însă în acelaşi timp, obişnuite pentru împătimiţii „rideri“. A început cu „băutul berii“, acţiune care a durat şi după concurs, respectiv a continuat „mersul încet“, „tras de coardă pe folie“ şi „skandenberg cu degetul“. Prima seară s-a încheiat cu recitalurile trupelor „Metallust“, trupa tribut a celebrilor „Metallica“ şi „Jukebox“, dar şi un show erotic cu motocicliste.

În cursul zilei de sâmbătă, după o defilare impresionantă prin centrul municipiului Cluj-Napoca, bikerii s-au întors în camping, unde au reluat petrecerea. Pentru reprezentantele sexului frumos, organizatorii au pregătit un concurs de tricouri ude, în timp ce pentru bărbaţi, a fost reluat clasicul concurs de băut bere. Seara s-a încheiat pe ritmuri de AC/DC şi Guns N’ Roses, „jocuri cu focul“ şi streaptease.

„A venit un număr asemănător de participanţi ca anul trecut. Am avut un câştigător la tombolă în care marele premiu era un Kawasaki. Omul spune că a luat biletul de  cinci lei, cu cinci minute înainte de extragere. Avem motocilişti din toată ţara, dar şi din Croaţia, Italia, Suedia, Franţa, Germania şi Marea Britanie“, a declarat Calin Stănescu, organizator şi membru al clubului de motociclişti „Seth Riders Club“ Cluj. După două zile de festivalul, motociclistul apreciază că s-au băut peste 200 de butoaie de bere şi s-au mâncat zeci de ceaune de gulyas. „Este un prilej pentru motociclişti de a se cunoaşte, dar şi unul de chef“, a mai arătat Stănescu.

Întrunirea 100

Stelică Ruge în vârstă de 56 de ani, din Oradea, a venit la „Seth on Fire“ cu un Triumph Trophy de 1.200 de cm cubi. Spune că l-a primit de la fiul său cu ocazia zilei de naştere. „Valoarea pe piaţă a motorului este de 17.500 de euro. Îl am de doi ani, de la fiul meu din Italia. Când l-am primit, nici nu mai puteam vorbi. Înainte am avut trei IJ-uri şi un Suzuki. Din ’92 particip la astfel de întruniri, iar cea de acum este a 100-a“, spune motociclistul care se arată însă, dezamăgit de muzică.

„Mie-mi plac blues-urile. Din 1977 am motocicletă, iar atunci era altfel. Ne adunam câţiva motociclişti şi mergeam la picknic-uri. Sunt mai de modă veche pentru că nu prea ajugea pe la urechile noatre AC/DC sau alte trupe“, povesteşte Stelică.

„Seth on Fire“ se va încheia în cursul zilei de astăzi, însă unii motociclişti vor rămâne până luni.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite