„Big Ghiţă“, din nou în misiune, la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare baschetbalist pe care l-a avut România, Ghiţă Mureşan, a sosit din nou la Cluj, unde va organiza cea de-a treia ediţie a Summer Camp.80 de copii s-au înscris la cursurile celebrului fost baschetbalist, care se vor desfăşura în perioada 2-8 august

Ghiţă Mureşan a revenit din nou acasă, la Cluj, unde va organiza în perioada 2-8 august, cea de-a treia ediţie a „Big G Summer Camp“. La fel ca în ultimele două veri, unul dintre cei mai mari sportivi pe care i-a avut România vreodată, le va împărtăşi copiilor câte ceva din experienţa acumulată de-a lungul anilor. Mureşan a creat o emulaţie incredibilă în jurul său în ultimii ani, copiii fiind extrem de încântaţi să fie în preajma „uriaşului din Carpaţi“.

„Pentru mine este un sentiment extraordinar să revin din nou acasă. Eu văd acest lucru precum un <<give back>>, prin care am ocazia să redau baschetului românesc ceva din cât mi-a dat mie de-a lungul timpului. În toată cariera mea, nu am făcut nimic doar din plăcere, iar acum a venit momentul. Clujul este ceva special, pentru mine este cel mai frumos oraş din lume şi mă cuprinde un sentiment extraordinar de fiecare dată când sunt aici“, a spus acesta.

„Camp“ pe două grupe de vârstă

„Big G Summer Camp“ este deja un eveniment cu tradiţie, organizat sub forma unei tabere de vară în care Ghiţă Mureşan, împreună cu stafful echipei „U“ Mobitelco, dezvăluie tainele baschetului unor copii dornici de performanţă. Ediţia din acest an va avea loc în perioada 2-8 august, înscrierea copiilor fiind gratuită. „Camp“-ul se va desfăşura pe două grupe de vârstă: 8-10 şi 10-14 ani, iar cursurile se vor ţine între orele 9-13 şi 16-20, la finalul competiţiei micii sportivi fiind premiaţi.

„Anul acesta vor fi optzeci de copii, patruzeci dimineaţa şi patruzeci seara, mă bucur că sunt atât de mulţi copii dornici de baschet. Eu nu vreau ca ei să joace doar baschet, îi îndrum spre orice sport, dar trebuie să joace şi baschet. Este un sport de echipă foarte frumos, cei cinci jucători din teren sunt precum degetele de la mână şi dacă unul lipseşte angrenajul are de suferit. Voi încerca să lucrez cu antrenori tineri, în acest weekend sper să-i găsim. Şi anul trecut am avut foarte mulţi copii, care veneau cu zâmbetul pe buze“, a spus singurul jucător român care a evoluat în Liga Profesionistă Nord-Americană.

În cortul care va fi întins lângă Iulius Mall, copiii vor avea prilejul, timp de o săptămână, să înveţe din tainele sportului sub panou, după care cei mai talentaţi vor avea oportunitatea de a fi selectaţi într-o echipă şi să debuteze în sportul de performanţă.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite