Big Brother supraveghează, poliţia te amendează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele 25 de camere instalate sunt folosite la fluidizarea circulaţiei şi pentru pedepsirea şmecherilor care blochează intersecţii. Operatorii pot să apeleze la celelalte autorităţi când observă incidente majore, iar înregistrările pot fi solicitate de Poliţia Rutieră prin hârtii oficiale.

Principalii şoferi luaţi în vizor de sistemul de monitorizare a traficului sunt cei care blochează intersecţiile sau pistele de biciclete. Pe lângă amendarea acestora, de la dispeceratul din Primărie, poliţiştii pot primi înregistrările video în urma unei solicitări scrise.
Cele zece zone „roşii” supravegheate de sistemul de monitorizare pornit în urmă cu o lună au surprins deja, printre alte incidente, un incendiu la un transformator electric şi un accident grav de circulaţie cauzat de traversarea pe culoarea roşie.

O oră de muncă cu „big brother”

Ieri, în jurul prânzului, un autoturism de lux marca BMW a blocat complet pista de biciclete de lângă Monumentul Memorandiştilor. Operatorii au observat contravenţia şoferului, care a şi părăsit autoturismul, lăsându-l cu avariile pornite.
Un poliţist comunitar care patrula pe bulevardul Eroilor nu a întârziat să apară, iar contravenţia i-a rămas ca amintire şoferului nepăsător pe parbrizul maşinii după nici două minute.
Potrivit Mirelei Mărincean, şeful serviciului Siguranţa Circulaţiei, cel mai important aspect al noului sistem este că le permite să observe evoluţia traficului pe parcursului a 24 de ore şi astfel pot modifica timpii sistemului de semaforizare inteligent.

Poliţia locală va da amenzi mai multe

Poliţia Locală care va fi înfiinţată după 1 ianuarie 2010 va avea mai multă „putere” să-i amendeze pe clujenii prinşi cu greşeli majore în trafic, potrivit primarului Sorin Apostu.
În prezent, angajaţii Primăriei care monitorizează traficul din sala Serviciului pentru Siguranţa Circulaţiei pot, cel mult, să menţină o legătură constantă cu autorităţile se ocupă de fiecare eveniment surprins.
Poliţiştii comunitari aflaţi în subordinea Primăriei Cluj-Napoca nu pot interveni fără ajutorul poliţiştilor rutieri decât dacă incidentele au loc pe trotuar sau pe spaţiile verzi. 

Punctele supravegheate de sistem

Intrarea dinspre Oradea, în zona Praktiker

Intersecţia Horea cu Dacia

Sensul giratoriu Mărăşti

Intersecţia DN 1 cu drumul spre Făget

Intersecţia din zona Prefecturii

Intersecţia Calea Turzii cu Observatorului

Intersecţia Calea Mănăştur cu Câmpului

Intersecţia Calea Turzii cu strada Avram Iancu

Zona pietonală Eroilor şi Piaţa Unirii.

Piaţa Muzeului – începând de astăzi

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite