Bica mai aşteaptă două zile după gratii judecarea recursului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecarea recursului la măsura arestării preventive a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Radu Bica, programată pentru astăzi a fost amânată. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să judece recursul pe data de 11 noiembrie.  

Curtea de Apel Cluj a decis, săptămâna trecută, arestarea preventivă a vicepreşedintelui Radu Bica. Decizia magistraţilor clujeni de arestare preventivă a fost motivată prin faptul că „există date certe că inculpatul a comis faptele pentru care este cercetat, iar lăsarea în libertate a acestuia ar influenţa continuarea cercetărilor în această cauză, având în vedere funcţia şi poziţia în societate a inculpatului".

Potrivit DNA Cluj, Radu Bica ar fi cerut suma de 25.000 de euro pentru a oferi informaţii esenţiale în ceea ce priveşte o licitaţie care urma să aibă loc în luna decembrie. În urma acestei licitaţii se atribuia contractul prin care se asigurau serviciile de mentenanţă pe stadionul Cluj Arena, în anul 2012, servicii ale căror costuri se cifrau în jurul valorii de 60.000 de euro pe lună.

Radu Bica a acceptat prima tranşă din bani, contravaloarea în lei a 10.000 de euro, în data de 31 octombrie, de la omul de afaceri Aspazia Droniuc. În dosar au fost puşi sub urmărire patru persoane, dintre care doar Radu Bica a fost arestat. În libertate mai sunt cercetaţi Aspazia Droniuc, soţul acesteia, Robert Roşu, şi intermediarul mitei, avocatul bucureştean Bogdan-Marius Aldea.

Radu Bica susţine că cei 10.000 de euro au fost luaţi cu titlu de împrumut.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite