Bibliotecarii clujeni învaţă informatică ajutaţi de Bill Gates

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" din Cluj-Napoca a inaugurat Centrul Judeţean de Formare, în cadrul programului „Biblionet", finanţat de către Fundaţia „Bill & Melinda Gates" cu peste 17.000 de dolari.

Noul centru are ca scop organizarea a trei serii de cursuri de formare IT pentru bibliotecarii din judeţul Cluj. „Biblioteca Judeţeană «Octavian Goga» Cluj-Napoca a inaugurat, luni, Centrul Judeţean de Formare, în cadrul programului «Biblionet», finanţat de Fundaţia «Bill & Melinda Gates». Centrul are ca scop organizarea a trei serii de cursuri de formare IT pentru bibliotecarii din judeţul Cluj, în perioada 6 septembrie - 8 octombrie. Noul centru este dotat cu 11 laptop-uri, un videoproiector, un scanner, imprimantă şi un router wireless. Software-ul necesar operării calculatoarelor a fost primit ca donaţie din partea Microsoft Corp în valoare de 17,262 dolari", se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Programul "Biblionet - lumea în biblioteca mea" are o valoare totală de 26,9 milioane de dolari, este finanţat de Fundaţia "Bill & Melinda Gates" pentru o perioadă de cinci ani şi are ca scop dezvoltarea unui sistem modern de biblioteci publice în România. În total, de acest program vor beneficia în judeţul Cluj 30 de bibliotecari.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite