Beizadeaua cu BMW riscă maximum 20 de ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorul accidentului în urma căruia şi-a pierdut viaţa Şerban Radu Lazăr (23 de ani), fiul sociologului Marius Lazăr, a fost arestat aseară, pentru 29 de zile. Horaţiu Tonea ( 25 de ani) este fiul proprietarilor hotelului Opal şi ai restaurantului „La Piazetta“ din centrul oraşului.

Cunoscuţii lui Horaţiu Tonea ( 25 de ani) spun despre acesta că este un familist convis. El este tatăl unui băieţel de o lună şi jumătate, pe care l-a botezat recent. Horaţiu Tonea şi fratele său sunt managerii restaurantului „La Piazetta“, de pe bulevardul Eroilor, afacere deţinută de părinţii lor care sunt, în acelaşi timp, şi patronii hotelului de patru stele Opal.

Cine este victima

Șerban Radu Lazăr (23 de ani) este fiul profesorilor universitari Mirela și Marius Lazăr. Tânărul era student în anul III la arhitectură. A intrat la facultate cu nota 7.91, iar bacalaureatul şi l-a luat cu notă mare: 9,77. Potrivit foştilor săi profesori de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“, Şerban era un elev bun şi liniştit. În clasa a X-a s-a calificat la Olimpiada Naţională  de Istorie, la care s-a clasat printre primii 40 de elevi din ţară. Maria Riţiu, profesoară de istorie de la „Racoviţă”, a fost şocată la aflarea veştii tragice despre elevul pe care l-a pregătit de nenumărate ori pentru fazele judeţene sau naţionale ale olimpiadelor şcolare. „Era un elev super bun şi pasionat de tot. În fiecare an participa la olimpiadele judeţene şi naţionale. Imaginaţi-vă că a reuşit performanţă la istorie, unde concura cu elevi de la filologie, deşi el studia într-o clasă de matematică-informatică. Dacă studia arhitectura vă daţi seamă că nu putea fi decât un băiat de milioane. M-aţi şocat. M-aţi terminat”, a declarat, vizibil afectată, Maria Riţiu, fosta profesoară a lui Şerban Radu. „Durerea e prea mare ca sa mai pot spune ceva... îmi pare rău", atât a reuşit să articuleze sociologul Marius Lazăr, tatăl victimei. Marius Lazar este conferenţiar universitar la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, la Universitatea „Babeş-Bolyai”, Cluj. 

Filmul accidentului

În noaptea de joi spre vineri, la ora 23.45, Şerban Radu Lazăr, de 23 de ani, a fost accidentat mortal în timp ce încerca să traverseze strada pe trecerea de pietoni în Piaţa Avram Iancu. El a fost lovit de un autoturism marca BMW 513. „Pe baza declaraţiilor martorilor care ne-au dat indicii atât despre numărul maşinii, cât şi despre şofer, am reuşit identificarea lui”, precizează Gina Pop, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj. Horaţiu Tonea a fost luat de acasă de poliţişti şi dus la secţia de Poliţie, unde i s-a făcut primul test de alcoolemie. Rezultatul: de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Însă în momentul în care i-au fost prelevate probe biologice, analizele au arătat o îmbibaţie alcoolică în sânge de peste 0,80 mg/l. Potrivit poliţiştilor, acesta a recunoscut de la început că el a fost la volanul maşinii şi a cooperat pentru realizarea anchetei.

Arestat pentru 29 de zile

Potrivit judecătorului Lucian Marian, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Cluj-Napoca, Horaţiu Ovidiu Tonea, şoferul autoturismului marca BMW 513 implicat în accidentul rutier din Piaţa Avram Iancu, a fost arestat, ieri, pentru 29 de zile. Tânărul este cercetat penal pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Tonea se află acum în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean  Cluj. „Pentru faptele de care este acuzat, el riscă o pedeapsa cu închisoarea între 5 şi 20 de ani”, spune avocatul Filip Bejenariu.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite