CLUJ: Beculeţele de sărbători vor ajunge şi pe străzile pietonale din centrul vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele patru străzi pietonale nou pavate din centrul istoric al oraşului vor fi împodobite şi ele, pentru prima dată, anul acesta cu ghirlande şi ornamente de sărbători. Străzile respective sunt Episcop Ioan Bob, Fortăreţei, Inocenţiu Micu Klein şi Potaissa.

Primăria a început montarea corpurilor de iluminat ornamental de sărbători în Cluj. Vor exista 56 de amplasamente ornate în întreg oraşul (străzi şi pieţe), la care se adaugă primăriile de cartier. În total vor fi montaţi şapte kilometri de ţurţuri luminoşi albi, şi 87 de bannere cu “La mulţi ani”. Elementul de noutate în acest an îl constituie 99 de stele 3D pe stâlpi. Culoarea preponderentă va fi albul.
 
Costul iluminatului ornamental în acest an va fi cu aproximativ 25% mai scăzut decât anul trecut. Acest lucru se datorează şi faptului că aproximativ 95% sunt lămpi de tip LED, datorită cărora primăria estimează o economie de aproximativ 10% la consumul de energie electrică.

Iluminatul ornamental se va porni la începutul lunii decembrie (3 decembrie), o dată cu deschiderea Târgului de Crăciun.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite