Becul blestemat va fi aprins după un sfert de secol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali au votat, ieri, pentru modernizarea mai multor sisteme de iluminat public. Becul care ar trebui să lumineze o alee din cartierul clujean Gheorgheni, va fi pus, în sfârşit, în funcţiune, după circa 26 de ani de aşteptare.

Un sfert de secol. Şi apoi încă un an. Atât a trecut de când autorităţile nu au reuşit să schimbe un bec de pe o alee din cartierul clujean Gheorgheni. Locatarii se plâng că, deşi au depus numeroase plângeri la primărie, nimeni nu a luat nicio măsură. „Adevărul de Seară” a relatat, în 2008, despre becul de pe Bulevardul Nicolae Titulescu 41-43, care, la vremea respectivă, nu mai funcţionase de peste un sfert de secol. În cele din urmă, după aproape doi ani de la semnalarea cazului, consilierii locali au votat, ieri, un proiect de hotărâre care vizează aprobarea investiţiilor necesare modernizării iluminatului public pe 72 de străzi din Cluj-Napoca, în special a instalaţiilor care nu au mai fost modernizate în ultimii opt ani.

Tunyogi Attila, unul dintre cei mai vechi locatari de pe Bulevardul Nicolae Titulescu 41-43, ne-a spus, acum doi ani, că nici nu îşi mai aminteşte de când nu a mai fost luminată zona. „De vreo 25 de ani nu a mai ars becul ăsta. Pe aici trec multe persoane, care merg la garaje sau care locuiesc la blocurile din spate”, a spus acesta.

„Instalaţia va fi repusă în funcţiune”

Consilierii au aprobat investiţia de peste 1,5 milioane de euro în modernizarea iluminatului public, în cartierele Grigorescu, Gheorgheni, Gării, Gruia, Mănăştur, Mărăşti, Zorilor, Aurel Vlaicu, Dâmbu Rotund, Centru, Plopilor şi Someşeni. Proiectul de modernizare a iluminatului stradal presupune montarea a peste 1.700 de corpuri de iluminat noi pe 152 de strazi. De asemenea, proiectul include şi modernizarea instalaţiei de iluminat public de pe Bulevardul Nicolae Titulescu 41-43, acolo unde se află becul care nu a mai ars de peste 26 de ani.

„Implicit se va rezolva şi problema locatarilor de pe Titulescu, iar instalaţia va fi repusă în funcţiune”, ne-a spus Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Cluj-Napoca. Lucrările vor fi executate de societatea Elin Gmbh&Co, care a concesionat serviciul de iluminat public în municipiu. Termenul de realizare propus de companie este de trei luni, astfel încât nu se cunoaşte data exactă în care becul problematic va fi aprins pentru prima dată după căderea comunismului.

Locatarii nu mai cred în promisiuni

Clujenii care locuiesc în cele două blocuri ale căror trotuare au fost lăsate în beznă susţin că de o viaţă li se tot promite că problema va fi rezolvată. Din acest motiv ei nu mai pot crede că vor avea ocazia să se bucure de lumină atunci când ies seara din casă.
„Prima dată am depus multe sesizări peste tot, şi la Primărie. Anul acesta a venit în cele din urmă un domn, după ce am tot revenit cu telefoane la biroul de sesizări al Primăriei şi ne-a promis că se va rezolva curând problema. Puteţi să vă uitaţi că nu merge nici acum, a rămas la fel”, ne-a spus Emil Tătaru (83 de ani), unul din locatarii de la numărul 41.

Bărbatul ne-a spus că o echipă tehnică a fost prezentă în zonă, schimbând doar lampadarul, iar apoi au plecat, fără a pune becul în funcţiune. „Au venit, au tăiat doar lampadarul, nu au făcut altceva, apoi au plecat. Noi am tot insistat dar degeaba. Becurile din faţa celorlalte blocuri funcţionează bine”, a mai spus acesta.
Elena Gherasim, o altă locatară, susţine că nu a văzut becul să ardă de când s-a mutat în blocul respectiv, în urmă cu 15 ani. „Au fost anul acesta nişte tehnicieni şi ne-au spus că o să avem lumină, dar tot nu avem”, a spus aceasta.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite