Bechtel rupe pisica: începe disponibilizările

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bechtel a notificat AJOFM că va disponibiliza 700 de persoane. Compania americană a trimis decizia spre avizare şi sindicatului. Mâine vor avea loc noi negocieri.

 „Am primit un document de la Bechtel în care scrie că vor fi concediate 700 de persoane, pe motiv de restrângere de activtate, din lipsa de finanţare”, a declarat pentru Adevărul Grigore Pop, liderul confederaţiei sindicale Cartel Alfa. „În momentul încare primul membru de sindicat va primi decizia de concediere în mână, îi vom da în judecată, pentru că măsura nu respectă prevederile Codului Muncii. ”, mai spune liderul sindical.

Şi conducerea Agenţiei de Ocupare a Foreţi de Muncă (AJOFGM) din Cluj a primit, ieri, o notificare. „Ne-au anunţat că brusc renunţa la 510 angajaţi. Nici nu putem procesa atâtea dosare în aşa scurt timp. De altfel, notificarea nu precizează exact de când sunt concediaţi aceşti oameni”, a declarat Daniel Don, directorul AJOFM Cluj.


Bechtel confirmă

De partea cealaltă, reprezentanţii Bechtel au confirmat declanşarea procedurii de concediere colectivă. „Individual, fiecare angajat de pe lista de disponibilizări va primi câte o scrisoare în care sunt anunţat că sunt conceiaţi. Din acel moment, se derulează o perioadă de 20 de zile în care sunt obligaţi să se mai prezinte câte patru ore la serviciu. Vor primi câte două salarii compensatorii”, a declarat Bogdan Sgârcitu, directorul de comunicare al Bechtel. El a precizat că este vorba despre 700 de angajaţi.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite