Bechtel amână emiterea deciziilor de concediere colectivă a 800 de angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania americană Bechtel va respecta dispoziţia Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Cluj de amânare cu zece zile a emiterii deciziilor de concediere colectivă a peste 800 de angajaţi de pe şantierul Autostrăzii Transilvania, astfel încât salariaţii vor intra în şomaj începând cu 30 ianuarie.

Potrivit directorului de comunicare al Bechtel, Bogdan Sgârcitu, decizia ITM Cluj este "legală" şi va fi respectată.

"Dispoziţia ITM Cluj de amânare cu zece zile calendaristice a concedierii colective a celor peste 800 de angajaţi ai companiei Bechtel este legală şi o vom respecta. În cele din urmă procedura de concediere tot va avea loc, începând cu 30 ianuarie, doar că a fost puţin amânată", a spus Sgârcitu.

Potrivit acestuia, conducerea Bechtel poartă negocieri cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) pentru găsirea unor soluţii privind continuarea lucrărilor la Autostrada Transilvania şi pentru plata datoriilor pe care statul le are faţă de constructorul Autostrăzii Transilvania.

"Suntem în negocieri, dar nu este nicio concluzie. Mai discutăm şi despre continuarea lucrărilor la A3 şi despre plata datoriilor pe care statul român le are faţă de Bechtel. Deocamdată este prematur să mă pronunţ în legătură cu cele două aspecte", a mai spus directorul de comunicare al Bechtel.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj a dispus, miercuri, companiei Bechtel să amâne cu zece zile emiterea deciziilor de concediere colectivă a celor peste 800 de angajaţi de pe şantierul Autostrăzii Transilvania, aşa cum a solicitat Sindicatul Cartel Alfa Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite