Cluj: Bechtel a finalizat 14 poduri şi viaducte în judeţul Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Bechtel a finalizat 14 poduri şi viaducte în judeţul Cluj
Cluj: Bechtel a finalizat 14 poduri şi viaducte în judeţul Cluj

Constructorul Autostrăzii Transilvania, compania Bechtel, a anunţat finalizarea acestora pe tronsonul 2B, Câmpia Turzii - Gilău, lungimea cumulată a structurilor finalizate fiind de aproape trei kilometri.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei Bechtel, la construcţia podurilor şi a viaductelor au fost necesare 544 de grinzi de tip U şi 240 de grinzi de tip T, cu greutăţi între nouă şi 16 tone.

„Lucrările la construcţia viaductelor şi podurilor au fost finalizate prin turnarea plăcii de suprabetonare, a grinzilor parapet şi a elementelor prefabricate. De asemenea, s-au finalizat lucrările de hidroizolaţie şi se desfăşoară ultimele activităţi de asfaltare”, se arată în documentul citat.

Potrivit reprezentanţilor Bechtel, grinzile de tip T sunt produse în şantierul de la Săvădisla, judeţul Cluj, iar grinzile pretensionate de tip U sunt produse în şantierele de lângă Săvădisla şi Turda.

Pe tronsonul 2B se vor construi 45 de structuri - poduri, pasarele, pasaje, viaducte, portale - dintre care 16 viaducte, 14 poduri, opt pasaje, peste autostradă sau alte drumuri de legătură, şi şapte portale.

Reprezentanţii constructorului Autostrăzii Transilvania au precizat că, în prezent, pe tronsonul 2B, Câmpia Turzii - Gilău, se fac pregătiri pentru aşternerea fundaţiei de mixtură asfaltică pe cele cinci benzi de urcare şi coborâre de pe autostradă, la nodul rutier de la Gilău, pentru aşternerea fundaţiei de mixtură asfaltică pe şase din cele şapte benzi de urcare şi coborâre de pe autostradă, la nodul rutier de la Turda, lucrări de instalare a grinzilor de tip U la viaductul de la km 49+125, lucrări de hidroizolaţie şi asfaltare la pasajul peste autostradă din apropierea nodului rutier de la Turda şi lucrări pentru realizarea pasajului peste autostradă de la Gilău, care va traversa DN1.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ


Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS sau contactează-ne prin e-mail ori Yahoo! Messenger folosind butoanele din stânga

image
image
image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite