Bebeluşul adus de la Giuleşti şi operat la Cluj este în stare critică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Starea bebeluşului operat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, unde a fost adus de la Maternitatea Giuleşti cu o malformaţie congenitală cardiacă, cu puţin timp înainte de izbucnirea incendiului de la Terapie Intensivă, este critică, prognosticul fiind rezervat.

Chirurgul Manuel Chira, cel care l-a operat pe micuţul Dragoş Matei, a declarat, că intervenţia chirurgicală a fost extrem de lungă şi complexă, iar în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, după operaţie, au apărut complicaţii.

"Micuţul se află în stare critică, prognosticul este rezervat. A fost o operaţie extrem de lungă şi complexă, iar în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, după operaţie, au apărut complicaţii. Se poate întâmpla orice, oricând, ţinând seama de vârsta lui şi de greutatea pe care o are. Într-o săptămână vom vedea cum va evolua", a spus Chira pentru Mediafax.

Bebeluşul este internat la Secţia de Terapie Intensivă a Institutului Inimii din Cluj-Napoca.
El a fost operat vineri, intervenţia durând peste zece ore. Chirurgul Manuel Chira, specializat în chirurgie cardiovasculară, declara, înainte de intervenţie, că acesta suferea de o malformaţie congenitală cardiacă foarte complexă şi cu un risc foarte mare de deces, diagnosticul fiind ventricol drept cu dublă cale de ieşire cu vase mari transpuse.

Medicul spunea însă că, dacă nu ar fi fost operat, băieţelul nu ar fi trăit mai mult de trei-patru luni. Acesta preciza că malformaţia respectivă este destul de rară, motiv pentru care nu au fost efectuate decât câteva astfel de intervenţii pe an la nivel naţional.
Potrivit acestuia, băieţelul Dragoş Matei cântăreşte trei kilograme şi a fost adus, săptămâna trecută, la Cluj de la Maternitatea Giuleşti, de unde fusese externat cu câteva ore înaintea izbucnirii incendiului la secţia de Terapie Intensivă.

Cinci bebeluşi au murit în urma incendiului produs în 16 august, în Secţia de Terapie Intensivă prematuri. Alţi şase bebeluşi răniţi, printre care două perechi de gemeni, sunt internaţi din 16 august la Spitalul "Grigore Alexandrescu".

În acest caz a fost arestată, marţi, asistenta Florentina Cîrstea, de la Maternitatea Giuleşti. Procurorii susţin în propunerea de arestare preventivă că asistenta Florentina Cîrstea şi-a ignorat şi sfidat atribuţiile de serviciu când a lăsat nesupravegheat în mod nejustificat salonul de la Maternitatea Giuleşti şi a fost într-un alt salon şi la toaletă, moartea bebeluşilor fiind violentă.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite