Beagle-ul Alto - cel mai frumos câine din România a costat cât o maşină secondhand

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel mai frumos câine de la Napoca Dog Show alături de stăpânii săi
Cel mai frumos câine de la Napoca Dog Show alături de stăpânii săi

Un beagle de un an şi opt luni a fost ales, în weekend, cel mai frumos câine din ţară la Napoca Dog Show. Proprietarii, familia Koszorus din Cluj, spun că Alto, cum este alintat beagelul, a costat 1.400 de euro cât o maşină secondhand, însă nu este pretenţios, el mănâncă orice.

Aproape 100 de câini din România, dar şi din străinătate şi-au disputat supremaţia în weekend, la Cluj, în cadrul Napoca Dog Show, care s-a desfăşurat într-o bază sportivă din oraş, cel mai important eveniment de profil din Ardeal. Câştigător a fost însă unul singur, un beagle de un an şi opt luni, cumpărat de o familie de clujeni tocmai din Danemarca. Numele său întreg este Skansehoj`s Dalton, primul fiind numele de canişă sau „de familie”, iar celălalt prenumele. Prietenii şi apropiaţii îi spun, însă, Alto. „L-am adus din Danemarca pentru că acolo sunt cei mai buni câini din această rasă. Ne-am dorit să avem şi în România unul de calitate. Am plătit 1.400 de euro, plus costurile de transport”, a declarat Koszorus Ildiko, cea care l-a însoţit pe Alto în competiţie. Juruiul a luat în considerare aspectul câinelui, care a fost plimbat de mai multe ori prin faţa membrilor juriului.

Rasă fără mari pretenţii

Alto este un obişnuit al competiţiilor, având la activ aproape 50 de expoziţii, fiind declarat de mai multe ori drept cel mai frumos câine, atât la competiţiile din România, cât şi la competiţii din străinătate, precum cea din Budapesta, unde participă la fiecare ediţie peste 2.000 de câini. Proprietarii spun despre Alto că nu este pretenţios, mânâncă orice. „Nu e o rasă de apartament. Îţi pot întoarce casa pe dos în câteva minunte. Trebuie însă să te joci foarte mult cu ei. Noi cheltuim cu cei cinci câini pe care-I avem 400 de lei, pentru 2 saci de mâncare profesională, care le ajunge cam trei săptămâni”, a mai spus Koszorus Ildiko, care a precizat că au decis să crească această rasă de câini din pasiune, fără să facă o afacere din asta.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite