Bazarul de Crăciun a adus spiritul sărbătorilor la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
5 lei a costat o felicitare realizată de Petra, în timp ce mărgelele le-a vândut cu 6 lei
5 lei a costat o felicitare realizată de Petra, în timp ce mărgelele le-a vândut cu 6 lei

Elevii Liceului Waldorf s-au pregătit săptămâni la rând pentru organizarea Bazarului de Crăciun. În loc să se uite la televizor sau să se joace pe calculator, sute de copii au creat decoraţiuni de sărbători.

Bazarul de Crăciun a fostorganizat la sfârşitul săptămânii trecute la Liceul Waldorf din cartierul Zorilor. Sâmbătă după-amiază, copiii au participat la spectacole de magie, la ateliere de creaţie şi au colindat, fără să îşi neglijeze activitatea de comercianţi, prin care şi-au vândut toate produsele pregătite. Elevii s-au pregătit câteva săptămâni pentru acest eveniment, iar din obiectele realizate manual nu au lipsit figurine din lemn, felicitări, podoabe pentru pomul de Crăciun şi bijuterii numai bune de făcut cadou. Pe lângă acestea, părinţii s-au implicat şi ei şi au adus compoturi, dulceţuri, zacuscă şi alte bunătăţi „ca la mama acasă".

Familia, în centrul atenţiei

Adania Folea s-a ocupat de tombola organizată pentru elevi, în timp ce fiica ei, Petra, elevă în clasa a III-a, a confecţionat pentru acest bazar felicitări şi mărgele. Adania Folea le împărţea elevilor bilete la tombolă pe care aceştia le vindeau şi se întorceau la mama Petrei să predea banii. În acelaşi timp, Petra îşi terminase deja colindul la flaut şi îşi făcea calculele cu ce a vândut.  „Am făcut şapte felicitări, ne-au ajutat şi învăţătoarea şi părinţii. Am mai făcut şi şiraguri de mărgele şi s-au vândut foarte bine", povesteşte copilul. De la târgul de produse, vizitatorii au putut achiziţiona, pe lângă lucruri realizate de copii şi părinţi, obiecte realizate de oaspeţi, precum jucării, cărţi, bijuterii, dulciuri şi bucate făcute acasă. Banii obţinuţi vor fi folosiţi pentru şcoală, dar Petra spune că o mică parte îi va rămâne şi ei. „Eu îmi doresc să primesc o chinchilla de Crăciun. Vroiam un căţel, dar nu mă lasă părinţii, aşa că am ales chinchilla. Din banii obţinuţi la bazar mi-ar plăcea să cumpăr ceva pentru ea, dar încă nu m-am gândit exact ce", adaugă Petra.

Au creat scena naşterii Domnului

Patru elevi din clasa a VII-a şi-au pus talentul la încercare şi au realizat, din lemn de brad, scena naşterii Domnului. Printre steluţe pe care le vindeau ca suport de lumânări, îngeraşi, măgăruşi şi alte decoraţiuni, elevii au realizat şi ieslea şi magii. Tamen (13 ani) şi Alice (13 ani), alături de încă două colege, spun că au ales această temă pentru că au îmbinat utilul cu plăcutul. „Oricum trebuia să lucrăm în lemn la ore, aşa că ne-am apucat acum câteva săptămâni să facem toată scena naşterii Domnului", explică Tamen. De la bazar nu au lipsit nici nucile vopsite în auriu, folosite în urmă cu 30 de ani pe post de globuri, nici turta dulce şi căciulile croşetate de părinţi.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite