UPDATE Cei şase suporteri bulgari care au atacat jandarmii clujeni s-au ales cu dosare penale pentru ultraj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După audieri care au durat mai bine de șase ore, cei șase suporteri bulgari care au atacat, aseară, o dubă a Jandarmeriei în Cluj-Napoca au fost lăsați să plece. Pentru că nu erau toți din aceeași zonă a țării, două autocare, cu aproximativ 90 de suporteri bulgari, au fost reținute, ca să-i poată duce și pe cei șase racalcitranți acasă. 

Cu mai puţin de o oră înainte de începerea meciului dintre Steaua Bucureşti şi TSKA Sofia, un grup de aproximativ 50 de suporteri bulgari au atacat o maşină a Jandarmeriei. Şase suporteri au fost reţinuţi.

UPDATE 3.00
La Secția 1 de Poliție, unde au fost amprentați și audiați cei șase, a sosit un singur prieten al celor reținuți, precum și unul dintre cei doi polițiști bulgari care au însoțit autocarele pline cu suporterii ȚSKA Sofia. La Poliție au fost prezenți și doi procurori care se ocupă de acest caz și care au decis să înceapă urmărirea penală împotriva cetățenilor străini, acuzați de infracțiunea de ultraj.



La ieșirea din sediul Poliției, suporterii bulgari au dat mâna cu polițiștii clujeni și le-au mulțumit că li s-a dat voie să se întoarcă acasă. Cei șase au fost escortați până la autocarele care au așteptat, ore în șir, lângă stadion cu dubele Jandarmeriei.

UPDATE 22.50
Procurorii clujeni au decis începerea urmăririi penale împotriva a şase cetăţeni bulgari, suporteri ai ŢSKA Sofia care au venit astăzi la Cluj pentru a-şi susţine echipa favorită. „A început urmărirea penală împotriva a şase cetăţeni bulgari. Aceştia sun acuzaţi de infracţiunea de ultraj“, a confirmat Alma Brehariu-Bruja, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

UPDATE 21.55

Cei şese suporteri bulgari reţinuţi sunt, în acest moment, audiaţi la Poliţie. „Nu se ştie dacă vor fi sau nu eliberaţi în această seară, deocamdată sunt audiaţi la Poliţie. Tot ce vă pot spune este că vor fi sancţionaţi contravenţional“, a spus Anda Pop, purtător de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Cluj.

Scandalul a izbucnit în zona podului de pe strada Horea. Potrivit stiridecluj.ro, cauza divergenţelor a fost o altercaţie între grupul de suporteri şi un cuplu de îndrăgosiţi. Unul dintre bulgari a lovit tânăra, moment în care jandarmii aflaţi în zonă au calmat situaţia şi l-au reţinut pe agresor. Reţinerea bulgarului i-a scos din minţi pe ceilalţi suporteri, care au atacat duba Jandarmeriei.

image

A fost nevoie ca jandarmii să folosească gaze lacrimogene pentru a-i calma pe suporterii bulgari, care au atacat duba cu sticle şi doze de bere. Şase cetăţeni bulgari au fost reţinuţi şi duşi la audieri, la sediul Jandarmeriei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite