Cluj: Traian Băsescu a dansat în horă la Cluj-Napoca (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Traian Băsescu a dansat în horă la Cluj-Napoca (GALERIE FOTO)
Cluj: Traian Băsescu a dansat în horă la Cluj-Napoca (GALERIE FOTO)

Președintele României a fost nevoit să-şi scurtateze vizita la Cluj, anulând o întâlnire cu primarii din județul Cluj. În cadrul vizitei la Facultatea de Mecanică a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, preşedintele a fost invitat la o scurtă horă de studenţii din Ansamblul „Românaşul”.

Traian Băsescu a făcut astăzi o vizită la Institutul Oncologic „Prof.Dr. Ioan Chiricuţă” din Cluj-Napoca, urmată de o întâlnire cu „medicina clujeană” care s-a adunat să sărbătorească 80 de ani de la înfiinţarea institului.

Vezi în galeria foto pe unde a circulat Băsescu

Înainte de prânz, preşedintele „s-a mutat” în curtea Universităţii Tehnice, unde a participat la festivitatea de începere a anului universitar la Facultatea de Mecanică. La sosire, președintele a fost întâmpinat de Ansamblul „Românaşul” al Universităţii Tehnice, cu care nu a refuzat invitaţia la o horă improvizată în holul de la intrarea facultăţii.

După o vizită prin instituţie, preşedintele a participat la festivitate, unde a ţinut un discurs. Înaintea lui, le-au vorbit studenţilor şi profesorilor de la Universitatea Tehnică, o studentă din anul III şi rectorul UTCN, Radu Munteanu.

Discursuri adaptate la situaţie

La Casa de Cultură a Studenţilor, preşedintele a renunţat la discursul pregătit de consilierii s[i, motivând că nu mai „este valabil” după vizita pe care a efectuat-o la Institutul Oncologic. Surprins de felul în care arată instituţia, preşedintele a spus că de astăzi va privi în alt fel sistemul medical din România.

Potrivit lui Traian Băsescu, spitalele nu suferă neaparat din lipsa banilor, ci de un management prost. De acest lucru şi-a dat seama după vizita în Institutul Oncologic, unde, cu aceeaşi bani ca şi alte spitale, s-a ajuns la rezultate excepţionale şi o dotare pe măsură a spitalului.

Cu această ocazie, preşedintele l-a decorat pe managerului Institutului, Alexandru Irimie, cu Ordinul Naţional pentru Merit în Grad de Cavaler.Dacă la Casa de Cultură a Studenţilor, preşedintele a vorbit de sistemul de sănătate din România, discursul de la Universitatea Tehnică a vorbit de plusurile noii legi a educaţiei, dar a făcut şi o trecere în revistă a conjucturii în care s-a schimbat legea.

Potrivit acestuia, cu noua lege, o diplomă de inginer de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca nu va fi echivalentă cu una de la „Universitatea Tehnică din Caracal”, făcând referie la universităţile particulare care au apărut în toată ţara, în oraşe foarte mici.

Au lipsit doi rectori

Chiar dacă deja era aşteptat la Bucureşti, unde s-a anunţat că preşedintele se va întoarce mai repede după demisiile miniştrilor PSD, Traian Băsescu nu a renunţat la întânirea privată cu rectorii clujeni. Au fost „tăiate” însă din program întâlnirea cu primarii din judeţul Cluj şi o posibilă întânire, neconfirmată de staff-ul Adminitraţiei Prezidenţiale, cu Uniunea Pensionarilor din Cluj-Napoca, care i-au adresat o invitaţie.

De la întâlnirea cu rectorii care s-a desfăşurat la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca au lipsit doi rectori de la universităţile de stat din Cluj. Andrei Marga, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, a fost înlocuit de preşedintele UBB, Şerban Agachi. Acesta a fost singurul din „delegaţia” UBB, celelalte universităţi fiind reprezentate de rector, prorectori sau chiar unii decani. Celălalt rector care a lipsit a fost rectorul Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, Adrian Pop.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS sau contactează-ne prin e-mail ori Yahoo! Messenger folosind butoanele din stânga

image
image
image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite