Baschetbalişti de la "U" Cluj, ameninţaţi de proprii fani pentru că merg la meci la CFR!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
David Lawrence
David Lawrence

După ce fanii echipei „U" Mobitelco Cluj au aflat că baschetbaliştii americani ai echipei vor merge la meciul de liga campionilor CFR Cluj - Bayern Munchen, care se joacă în această seară, au declanşat un adevărat atac online la adresa lor.

David Lawrence, unul dintre baschetbaliştii americani de la „U" Mobitelco Cluj a postat aseară pe reţeaua de socializare Facebook, un mesaj aparent banal. „Mi-am luat bilete la CFR-Bayern, va fi prima mea experienţă la un meci de Liga Campionilor. Sunt atât de încântat", spunea Lawrence.

Acest mesaj a fost preluat de administratorul site-ului suporterilor de la „U" Cluj şi a generat o adevărată isterie printre susţinătorii acestei echipe, cunoscuţi rivali cu cei de la CFR.

"Acum înţeleg de ce le-a lăudat Cristescu performanţele frânarilor ! Mai nou îşi trimite subalternii la «schimb de experienţă» în cocina din Deal (n.r. Stadionul Gruia)...!! Lawrence, Dykes şi mai mulţi din echipa de baschet au bilete la meciul frânarilor ! NO comment ! NUMAI «U»" - este unul din mesajele de pe site-ul suporterilor Universităţii Cluj, care face referire la preşedintele executiv al echipei de baschet masculin locale, Mircea Cristescu, dar şi la jucătorii americani David Lawrence şi Kyndall Dykes.

"Lăsaţi-i, mă, că se duc şi ei sa vadă Bayern cum şterge pe jos, prin cocină cu şobolanii!", a fost un alt mesaj de pe site-ul fanilor Universităţii.

Mai mult, fanii celor de la „U" care se regăsesc în lista de prieteni pe Facebook ai lui David Lawrence i-au adresat jucătorului injurii şi remarci rasiste.

"Când scriu pe Facebook, nu vreau să supăr pe nimeni. În SUA, suntem cu toţii liberi să ne exprimăm, nu mi se pare normal să se profite de asta. Poate fi orice echipă la care merg la meci, aşa am decis, e libertatea mea. În SUA nu pot avea experienţa Champions League, e normal să văd ce înseamnă. Nu merg acolo pentru a încuraja CFR Cluj, aş putea face asta la orice meci săptămânal, ci pentru a trăi experienţa aceasta şi a povesti ce înseamnă. Nu înţeleg de ce se supără suporterii. Eu îmi fac treaba pe teren pentru «U», poate au uitat că mi-am rupt ligamentele jucând pentru U şi am revenit după operaţie, ca să ajut echipa. Nu cred că trebuie să fie motiv de scandal că merg să văd, pentru prima dată în viaţa mea, un meci de Liga Campionlor. Nu trebuie să mă justific", a declarat Lawrence pentru Mediafax.

Acesta spune că nu este pentru prima oară când cei pe care i-a acceptat pe pagina sa, ca fiind fani declaraţi ai celor de la „U", îl agresează verbal.

"Îmi pare rău să spun, dar fanii pe care i-am acceptat ca prieteni pe Facebook şi aveau sigla lui U în poze, mă înjurau, mă făceau în toate felurile - nu pot să reproduc -, dar erau remarci rasiste. Şi atunci mă întreb: Stau aici, joc pentru U, echipă, colegi, fani, vreau să câştig, de ce merit asta? Nu mi se respectă intimitatea, ce dacă vreau să merg la un meci de Liga Campionilor în Cluj? Aici mă aflu! Aici e meciul, pentru mine e o experienţă nouă. Ne-am înţeles cu colegul de echipă Kyndall Dykes să mergem la meciul cu Bayern Munchen, pentru noi e o şansă unică. Jucătorii nu trebuie urâţi pentru asta! Dacă oamenii văd lucrurile aşa în Cluj, poate e mai bine să plec", a încheiat jucătorul american.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite