Basarabenii şi-au comemorat fraţii din ţara vecină (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Basarabenii au aprins lumânări pentru fraţii lor de peste Prut
Basarabenii au aprins lumânări pentru fraţii lor de peste Prut

Mai mulţi studenţi basarabeni din Cluj-Napoca au comemorat, aseară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca evenimentele petrecute la Chişinău, în aprilie 2009, când mii de moldoveni au ieşit în stradă pentru a contesta rezultatele alegerilor parlamentare.

Vezi aici o galerie foto de la eveniment

Tinerii au aprins lumânări în memoria celor patru moldoveni care au decedat în timpul evenimentelor de anul trecut de la Chişinău, Valeriu Boboc, Eugen Ţapu, Ion Ţibuleac şi Maxim Canişev.

„Reprimarea acţiunilor de protest de către forţele de ordine aflate în subordinea puterii comuniste nu putea conduce decât la evenimente încărcate de tragism: moartea în condiţii suspecte a patru tineri, vătămarea corporală a sute de persoane, întocmirea unor dosare penale în afara sălilor de judecată, reţineri abuzive şi mii de cazuri de hărţuire atât fizică, cât şi verbală a participanţilor la mişcările de stradă”, potrivit tinerilor moldoveni.

Elena Viciuc, organizatorul evenimentului de aseară de la Cluj. a spus că toţi tinerii aşteaptă să fie pedepsiţi cei care au comis aceste acte de violenţă.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite