Basarabenii din Cluj au votat pentru alegerea directă a preşedintelui Moldovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape toţi cetăţenii republicii Moldova care au votat la Cluj au optat pentru alegerea directă a preşedintelui Republicii Moldova.

Un număr de 312 din cei 317 cetăţeni din Republica Moldova care au votat, duminică, la Cluj-Napoca, la referendumul constituţional privind modalitatea de alegere a preşedintelui din ţara respectivă au optat pentru alegerea directă a şefului statului.

Preşedintele Biroului Electoral al secţiei de votare 364 din Cluj-Napoca, Larisa Pasecinic, a declarat că 312 dintre alegătorii de la Cluj au optat pentru alegerea directă a preşedintelui Republicii Moldova, prin votul cetăţenilor. Doar cinci persoane au optat pentru ca preşedintele să fie ales în continuare de către Parlament.

Niciun vot nu a fost anulat.

Un număr de 317 cetăţeni din Republica Moldova au votat, duminică, la secţia din Cluj-Napoca, la referendumul privind modalitatea de alegere a preşedintelui din ţara respectivă.

Pe teritoriul României au fost deschise şase secţii de votare pentru cetăţenii moldoveni.

Referendumul ar putea fi, însă, anulat din cauza prezenţei scăzute. Legea moldovenească spune că referendumul este valid dacă o treime (33%) din cei cu drept de vot participă la scrutin. Potrivit ultimelor informaţii, prezenţa la vot a fost de doar 30,38%.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite