Cluj: Barmanul piloţilor de Formula 1 (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Barmanul piloţilor de Formula 1 (GALERIE FOTO)
Cluj: Barmanul piloţilor de Formula 1 (GALERIE FOTO)

Clujeanul Sergiu Biriş prepară şi cea mai bună cafea din ţară, impunându-se şi la această categorie a Barmaniadei. El a reuşit să convingă juriul în cadrul Barmaniadei cu cel mai spectaculos cocktail.

Clujeanul Sergiu Biriş a reuşit să câştige două din trei etape ale concursului dedicat barmanilor, „Barmaniada”, unul din cele mai importante competiţii de profil din ţară şi a devenit unul din marii favoriţi ai finalei, care l-ar putea desemna cel mai bun barman din România. Clujeanul a reuşit să demonstreze, în cadrul concursului, că ştie să prepare cea mai bună cafea, într-o competiţie cu alţi 19 barmani.

Cocktail cu ingrediente neconvenţionale

El s-a impus şi marţi, în cadrul etapei de „mixologie”, probă care a constat în prepararea şi servirea în doar şapte minute a câte unui cocktail din categoriile Martini şi Long Drink. Însă, ca să convingă juriul şi publicul, el a trebuit să abordeze două reţete 100% originale, din ingrediente mai puţin conveţionale. A pregătit un „Martini rustic” în care a folosit pe lângă lichior de căpşuni, gin şi suc proaspăt de limes, un ingredient mai puţin întâlnit, sirop de cătină şi afine negre. „Mi-a fost frică să prezint acest cocktail, am riscat, pentru că lumea nu prea apreciază cocktailurile aperitive. Îl bei şi apoi te aştepţi să mănânci, nu e genul de cocktail pe care să doreşti să-l bei de mai multe ori”, a explicat Sergiu Biriş.

A preparat băuturi pentru Schumacher

Acesta a precizat că cel de-al doilea cocktail, „Mistique 6”, a fost cel care a făcut diferenţa, datorită modului în care a reuşit să îmbină ingrediente care, potrivit lui, aparent nu au legătură unele cu celelalte (lichior de coacăze, sirop de zahăr, limes, busuioc, gin şi suc de rodii). Sergiu Biriş are 32 de ani, o experienţă de 11 ani în domeniu şi lucrează în acest moment la restaurantul Hotelului Granata, fostul Hotel Rimini.

De-a lungul carierei de barman, a muncit în localuri cunoscute ale Clujului precum Laguna, Flash, fiind şi primul barman al cafenelei Kharma.

El a lucrat timp de un an şi în Italia, într-un pub localizat în staţiunea de lux, Madonna di Campiglio, local frecventat de piloţii de Formula 1. Băuturile inventate şi preparate de el au fost gustate astfel de vedete precum fraţii Schumacher, Fellipe Masa sau atacantul Fiorentinei, Gilardino.

„Indiferent ce-o să fac, cred, că barman voi muri. Din păcate puţină lume apreciază şi ştie ce înseamnă a fi barman”
Sergiu Biriş

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite