Cluj: Baritonul Gheorghe Mogoşan a scăpat de gripa porcină!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Baritonul Gheorghe Mogoşan a scăpat de gripa porcină!
Cluj: Baritonul Gheorghe Mogoşan a scăpat de gripa porcină!

Baritonul clujean Gheorghe Mogoşan, care este internat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Cluj, este în continuare în stare destul de gravă, însă potrivit ultimelor analize acesta nu mai este infectat cu virusul AH1N1.

Potrivit medicilor, din ultimele analize a reieşit că baritonul Gheorghe Mogoşan nu mai este infectat cu virusul AH1N1. Baritonul este, însă, în continuare în stare destul de gravă, din cauza unor probleme pulmonare pe care le avea dinainte.

„A fost supus unui tratament specific, în urma căruia virusul s-a negativat“, a explicat Cristiana Ciortea, managerul Spitalului Judeţean Cluj.

Medicii care au intrat în contact cu bolnavul au fost supuşi la rândul lor unor investigaţii medicale, însă rezultatele au fost negative. Baritonul Gheorghe Mogoşan a fost internat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Cluj, cu gripă A H1N1, în stare destul de gravă, dar staţionară.

El s-a întors, în urmă cu două săptămâni, din Spania, a început să se simtă rău şi a fost transportat de urgenţă la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), din cauza unei insuficienţe respiratorii.

Iniţial, Mogoşan a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, dar, din cauza unor probleme pulmonare cronice pe care pacientul le avea dinainte, boala lui s-a agravat şi a fost transferat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean.

Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat, miercuri, că bărbatul este asistat respirator şi că forma de gripă în cazul acestuia este severă, din cauza unor boli asociate.

Profesor al Academiei de Muzică şi solist al Operei din Cluj, Gheorghe Mogoşan, în vârstă de 51 de ani, a interpretat roluri în opere precum "Aida", "Rigoletto", "Nunta lui Figaro" sau "Olandezul zburător".

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite