Cluj: Bărcile cu motor nu mai au voie pe Tarniţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Bărcile cu motor nu mai au voie pe Tarniţa
Cluj: Bărcile cu motor nu mai au voie pe Tarniţa

Ambarcaţiunile motorizate sunt interzise pe lacurile de acumulare Tarniţa şi Fântânele, acumulări care reprezintă priza de apă potabilă pentru aprovizionarea unei bune părţi a judeţului.

Măsura a fost luată astăzi de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj, care a transmis instituţiilor abilitate pentru verificarea şi protecţia mediului regulamentele aferente Planurilor Urbanistice de Zonă Protejată – Lacul Tarniţa şi Lacul Fântânele

Acestea specifică faptul că „este strict interzisă utilizarea bărcilor cu motor de orice tip pe oglinda acestor lacuri”.

Demersul nostru a fost necesar în condiţiile în care a apărut o nouă reglementare legislativă. Este vorba despre Hotărârea de Guvern nr. 665/2008, care se referă la problema stabilirii nominale şi pe porţiuni a căilor navigabile interioare ale României. În urma unei corespondenţe cu Ministerul Transporturilor ni s-a transmis că noul normativ nu afectează cu nimic măsurile de protecţie luate sau care vor fi luate, aplicarea şi urmărirea respectării acestora revenind autorităţilor competente”, a declarat Alin Tişe, preşedintele CJ Cluj.

Acumularea Tarniţa a fost declarată încă din anul 1994, prin decizie a Delegaţiei Permanente a Consiliului Judeţean Cluj, arie naturală protejată de interes judeţean, iar acumularea Fântânele este inclusă în Situl Natura 2000 Apuseni şi Aria Naturală Protejată de Interes Naţional “Parcul Natural Apuseni”.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ


Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS sau contactează-ne prin e-mail ori Yahoo! Messenger folosind butoanele din stânga

image
image
image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite