Cluj: Bărbatul cu cinci rinichi aşteaptă să fie externat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Bărbatul cu cinci rinichi aşteaptă să fie externat
Cluj: Bărbatul cu cinci rinichi aşteaptă să fie externat

Bucureşteanul Cristian Geru se simte excelent şi ar putea părăsi Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca în cursul zilei de mâine.

La două săptămâni de când a suferit al treila transplant renal, bucureşteanul Cristian Geru se simte foarte bine. Conform medicilor din cadrul Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, el va fi externat, cel mai probabil, în cursul zilei de joi.

„La câteva zile după ce a suferit transplantul, rinichiul a început să funcţioneze la capacitate maximă. Nu au existat complicaţii, chiar dimpotrivă. Totul a decurs surprinzător de bine”, a precizat medicul Dan Luscalov, coordonatorul regional de transplant pentru Transilvania.

Conform lui, starea de sănătate a bărbatului de 37 de ani este foarte bună. “Este mult mai bine decât la primele două transplanturi pe care le-a suferit”, a spus medicul. El a mai precizat că decisive pentru situaţia lui Cristian Geru vor fi modul în care corpul său va asimila, pe viitor, rinichiul transplantat în urmă cu două săptămâni, dar şi felul în care bucureşteanul va respecta indicaţiile medicilor.

Cristian Geru a fost suspus, în 21 iulie, unui transplant renal, la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca. Anterior, el suferise alte două intervenţii similare, însă sorpul său a respins rinichii. După operaţia de acum două săptămâni, Cristian Geru trăieşte cu cinci rinichi, dintre care doar unul singur funcţionează.
VEZI O PREZENTARE COMPLETĂ A CAZULUI LUI CRISTIAN GERU

El a mărturisit, în exclusivitate pentru „Adevărul”, care sunt planurile sale de viitor. Acestea se leagă de firma de curierat pe care a înfiinţat-o. CITEŞTE TOTUL DESPRE PLANURILE TÂNĂRULUI


 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite