Bar studenţesc, amenajat de clienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Lungu (stânga) şi Constantin Covalin mai aşteaptă încă sugestii de la studenţi Foto: Vakarcs Lorand
Cătălin Lungu (stânga) şi Constantin Covalin mai aşteaptă încă sugestii de la studenţi Foto: Vakarcs Lorand

Pentru a găsi cea mai bună idee de amenajare a localului pe care vor să-l deschidă, doi tineri au organizat un concurs pentru studenţi . Cea mai bună sugestie de amenajare ce va fi trimisă pe blogul „Fă-ţi un bar pe gustul tău” va fi pusă în aplicare de administratorii localului, ce se va fi inaugurat în aprilie, pe strada Piezişă.

Doi tineri studenţi au găsit o  modalitate inedită de a-şi decora barul pe care urmează să-l inaugureze luna viitoare. Cătălin Lungu şi Constantin Covalin au organizat un concurs de idei, provocându-i pe studenţi să îşi trimită sugestiile de amenajare a barului. Cel mai bun proiect va fi pus în aplicare şi premiat.

Totul a pornit de a ideea lui Constantin Covalin, managerul localului, care a realizat blogul „Fă-ţi un bar pe gustul tău”. Cei interesaţi au fost invitaţi să-şi posteze sugestiile pe adresa „piezisa21.blogspot.com“. Zeci de studenţi şi-au trimis ideile, iar unii dintre ei chiar au conceput proiecte de la cap la coadă.

Cei interesaţi pot să mai trimită sugestii până pe data de 24 martie.

„Ne-am aşteptat să vină oameni care au nevoie de un proiect la facultate, de exemplu”, spune Constantin Covalin, originar din Botoşani, ce studiază Economia la Cluj-Napoca.
Cătălin Lungu, cel care este şi proprietarul barului, are la dispoziţie 10.000 de euro pentru amenajare, iar dacă va fi nevoie de mai mult, acesta spune că îşi va vinde chiar şi motorul.

Jazz, reggae şi rock

Cel mai serios proiect trimis până acum aparţine unor studente de la Arhitectură, care au mers la faţa locului, pentru a realiza măsurătorile necesare. „Au venit cu ruleta, au măsura chiar şi înclinaţia pereţilor”, spune Constantin Covalin.
Majoritatea dintre cei care au contribuit la viitorul „look” al localului au optat pentru muzica rock, jazz şi reggae. „Unii ne-au sugerat să postăm pe pereţi poze cu artişti şi caricaturi cu studenţi, alţii au venit cu ideea să adăugăm elemente pecifice fiecărei facultăţi, alţii ne-au spus că şi-ar dori un specific asiatic, toate ideile ne-au plăcut, dar o vom alege pe cea mai bună”, spune Constantin Covalin.

Câştigătorul, un weekend în Moldova

Lucrările pentru amenajarea localului de pe strada Piezişă 21 sunt în toi, iar inaugurarea este programată pentru mijlocul lunii aprilie.
Interiorul este în formă de L și are 38 de metri pătraţi, iar terasa are 40 de metri pătraţi.  „Barul va fi unul făcut de studenţi pentru studenţi, cu preţuri pe măsură”, spune proprietarul, Cătălin Lungu. Tinerii caută şi un nume potrivit pentru viitorul local, care să fie în concordanţă cu stilul în care va fi amenajat.
Câştigătorii proiectului vor fi premiaţi cu un weekend la Pensiunea „Codrii de Aramă” din Văratec, judeţul Neamţ. Aceştia vor fi anunţaţi în seara inaugurării localului, în săptămâna 14-19 aprilie.







Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite