Bani pentru modernizarea căilor de acces spre centrul istoric

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fonduri europene pentru centrul istoric al oraşului
Fonduri europene pentru centrul istoric al oraşului

Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca va avea pe ordinea de zi în şedinţa extraordinară din data de 13 februarie 2012, proiectul privind aprobarea cheltuielilor legate de proiectul  european „Refacerea infrastructurii «Oraşului Comoară» - modernizare căi de acces spre centrul istoric".Valoarea totală a proiectului este de 32, 4 milioane de lei, din care 25, 3 milioane de lei reprezintă suma nerambursabilă solicitată.

Prin urmare, Consiliul local va aproba contribuţia la cheltuielile eligibile, ce revine municipiului Cluj-Napoca, în valoare de aproape  518 mii de lei şi a cheltuielilor neeligibile, ce revine municipiului Cluj-Napoca, în valoare de  peste 318 mii de lei.

Totodată, aşa cum prevede procedura finanţărilor europene, tot din bugetul solicitantului trebuie acoperită contribuţia de 6, 2 milioane de lei ce reprezintă valoarea totală TVA aferentă proiectului.

Proiectele de reabilitare prevăzăd atât refacerea trotuarelor şi a drumului. Străzile analizate sunt Avram Iancu, Moţilor, Memorandumului, I.C. Brătianu, avându-se în vedere refacerea şi modernizarea căii de rulare, precum şi a trotuarelor.

Străzile vor fi refăcute de la nivelul de fundaţie şi asfaltate, iar trotuarele vor beneficia de o reabilitare în acord cu zona instorică în care sunt situate. În total se vor reabilita 55.435 mp de străzi şi trotuare: Avram Iancu - 16.823 de mp, Memorandumului - 7.807 mp, Moţilor - 24.640 mp, Brătianu - 6.165 mp. 

O altă noutate va fi modul de realizare a câtorva treceri de pietoni, în special în zonele şcolilor, acestea fiind ridicate la acelaşi nivel cu trotuarele, deci se vor crea nişte praguri de sol late, pe modelul celor care se găsesc în partea istorică a Vienei.

Vor dispărea toate cablurile aeriene de pe aceste străzi, cu excepţia celor pentru troleibuz de pe Memorandumului şi Moţilor. Totodată se vor reconfigura spaţiile de parcare de pe unele dintre aceste străzi astfel încât să se suplimenteze pe Avram Iancu pentru a compensa ceea ce se va pierde pe Kogălniceanu.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite