Bani pentru afaceri, locuri de muncă şi burse pentru susţinerea la şcoală a tinerilor, prin Fundaţia Comunitară Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atelierul Liceului pentru Deficienţi de Auz din Cluj, amenajat în 2009 printr-o finanţare acordată de FCC
Atelierul Liceului pentru Deficienţi de Auz din Cluj, amenajat în 2009 printr-o finanţare acordată de FCC

Fundaţia Comunitară Cluj (FCC) a lansat programul de finanţare ”Investiţie într-un viitor durabil şi egalitate de şanse”, prin care cei care depun proiecte în cele trei secţiuni ale programului, pot beneficia, în total, de 50.000 de lei.

Prima componentă se adresează organizaţiilor neguvernamentale şi instituţiilor publice din judeţul Cluj care pot propune proiecte de antreprenoriat social, care să producă o schimbare socială pozitivă la nivelul comunităţii locale, dezvoltând mecanisme durabile, răspunzând nevoii de integrare a persoanelor defavorizate. Proiectul susţinut în cadrul acestei componente a programului va primi o finanţare de 32.500 de lei.

Cel de-al doilea tip de iniţiativă finanţat va fi o campanie de integrare pe piaţa muncii a tinerilor cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani. Aceasta va putea fi propusă tot de organizaţii nonguvernamentale, dar şi de instituţii de învăţământ din judeţ. Campania include măsuri de asistenţă în căutarea unui loc de muncă pentru cinci, până la zece tineri defavorizaţi, activităţi care urmăresc combaterea inactivităţii, a şomajului şi a excluziunii sociale a acestora. Suma care va fi acordată de FCC pentru această campanie este de 7.500 de Lei.

Prin cea de-a treia secţiune a programului vor fi susţinuţi cu burse, acordate timp de cel mult 7 luni, cinci tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani, suma totală disponibilă fiind de 10.000 Lei. Bursele vor acoperi costurile legate de şcolarizare, în cazul celor aflaţi în risc de abandon, din cauza dificultăţilor materiale, respectiv cursurile de formare specializată, în cazul tinerilor care au identificat o oportunitate de angajare, pentru care au nevoie de acest gen de pregătire.

Aplicaţiile pentru toate cele trei componente ale programului "Investiţie într-un viitor durabil şi egalitate de şanse" pot fi depuse până la 28 ianuarie 2011, pentru primele două, respectiv până la 16 decembrie 2010, pentru cea de-a treia.
Formularele şi ghidurile de aplicare pentru fiecare componentă a programului sunt disponibile la adresa:  http://fundatiacomunitaracluj.ro/viitor-durabil.

Proiectul este dezvoltat şi administrat pe plan local de FCC şi susţinut de BRD - Groupe Société Générale şi angajaţii săi, prin programul intern de donaţii salariale “Schimbă un destin. Dă valoare unei vieţi”.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite