Banca Transilvania a fost amendată cu 2.000 de lei pentru nereguli în contracte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banca Transilvania (BT), cu sediul social în Cluj-Napoca, a fost amendată de inspectorii OPC Cluj cu 2.000 de lei pentru nereguli la întocmirea contractelor. Potrivit inspectorilor, banca nu preciza în contracte dacă se percep sau nu comisioane pentru administrarea conturilor.

„In contractul de depozit, clauza privind comisioanele aferente contului curent nu era formulată clar, nemenţionându-se în mod explicit dacă se percep sau nu comisioane de administare de cont, de retragere sau de depunere”, se arată într-un comunicat remis de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, care a dispus un control al băncilor la nivel naţional, în perioada 3 - 12 martie.

Comisarii au dispus si remedierea deficientelor constatate si au sanctionat unitatea bancara cu 2.000 de lei. „Amenda aplicată nu a fost mare, deoarece conducerea băncii a remediat repede neregulile”, a precizat Mircea Radu, directorul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Cluj.

La nivel naţional au fost verificate 13 societăţi bancare, 8 dintre ele prezentând abateri de la legislaţia în vigoare, fiind aplicate amenzi contravenţionale în valoare de 86.000 de lei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite