Balul Operei şi-a ales Seniorii Cetăţii (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regizorii Tompa Gabor şi Tudor Giurgiu, prim-balerina Operei Române din Cluj, Simona Noja, medicul lotului olimpic al României din 1964, Zina Simu, academicianul Augustin Buzura, fondatorul SMURD, Raed Arafat, sunt câţiva dintre cei care au fost distinşi cu premiile Seniorii Cetăţii, aseară, la Balul Operei.

Premiile Seniorii Cetăţii au fost înmânate anul acesta de primarul din Clujului, Sorin Apostu. Profesorul universitar doctor în neurologie, Ştefania Kory-Calomfirescu a fost prima care a primit distincţia în cadrul Balului Operei.

GALERIE FOTO

Ea a fost urmată de către medicul sportiv Zina Simu, cea care a avut un merit deosebit în obţinerea a câtorva medalii olimpice, precum aurul Iolandei Balaş sau bronzul Liei Manoliu.  Gabor Tompa, directorul Teatrului Maghiar, este o altă personalitate care a primit aseară distincţia. El nu a putut fi prezent la Opera Română, însă a intrat în legătură directă prin telefon din Statele Unite ale Americii.

"Nu vreau să vă stric seara, dar au fost momente grele pentru mine, în care am simţit că ceea ce am realizat împreună cu colectivul Teatrului Maghiar din Cluj a fost împotriva vântului, o luptă cu morile de vânt. Câteodată mă simt atacat chair de comunitatea pe care o reprezentam direct", a declarat Tompa, spre suprinderea celor prezenţi în sală.

Nici Raed Arafat, fondatorul SMURD, nu a fost prezent la eveniment, însă a transmis un mesaj de mulţumire, tot printr-o intervenţie telefonică.

Printre cei care au mai fost premiaţi se numără Vladimir Hanga, Mohammad Jaradat, Tudor Giurgiu, Constantin Zărnescu, Gabriel Cârlig, Vasile Mărcean, Marius Mălai, Florin Bercean etc.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite