Cluj: Balul bobocilor în club sau primul pas spre băutură, tunun şi droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Balul bobocilor în club sau primul pas spre băutură, tunun şi droguri
Cluj: Balul bobocilor în club sau primul pas spre băutură, tunun şi droguri

Numeroşi părinţi clujeni sunt îngrijoraţi de faptul că balurile „bobocilor” de clasa a noua sunt organizate în cluburi. Aceştia spun că „bobocii” se deprind cu această ocazie cu ambianţa din aceste localuri, cu toate pericolele care decurg de aici – frecventarea localurilor, băutura, tutunul şi apoi drogurile.


Centrul de Prevenire şi Consiliere Antidrog confirmă că în aceste localuri se consumă cele mai multe substanţe care creează dependenţă - alcool, ţigări sau droguri. Şi unii directori de şcoală sunt îngrijoraţi, dar alţii spun că totul este sub control, deoarece elevii sunt însoţiţi de diriginţi, şi cât durează balul nu se vând băutură şi ţigări  

Lorin Sântămărian, unul din părinţii „bobocilor” de la Liceul „Emil Racoviţă” ne-a transmis nemulţumirea unui grup de părinţi, pentru organizarea evenimentelor în cluburile de noapte ale Clujului. Sântămărian crede că profesorii sunt motivaţi de aceste cluburi să-i mobilizeze pe elevi, pentru a prinde gustul vieţii de noapte. „Urmează frecventarea localurilor, băutura, tutunul şi apoi drogurile”, se îngrjiorează părintele. A fost nevoit să-i interzică fetiţei sale accesul la bal. „Şcoala ne pune pe părinţi împotriva copiilor, care vor doar distracţie”, ne-a spus Sântămărian.

Păreri împărţite

Constantin Corega, directorul Liceului „Emil Racoviţă” ne-a declarat că elevii nu au altă soluţie în oraş pentru petrecere. „Dacă primesc altă ofertă convenabilă, putem discuta”, ne-a spus Corega. Sala festivă a şcolii este şubredă, iar sala de sport nu este adecvată. Corega are o soluţie de viitor pentru toată această controversă: „Ar trebui construit de către Primărie un spaţiu, pentru toate şcolile”.

Nici Alexandru Bugariu, directorul Liceului „Gheorghe Şincai” nu este de acord cu balurile în cluburile de noapte. „Nu-mi place ce se întâmplă acolo, fum, persoane dubioase. Ar trebui găsite alte soluţii. Noi nu avem sală de festivităţi. Ar trebui preluate evenimentele la Palatul Copiilor”, crede Bugariu. Marinela Zamfir, directorul Liceului „Nicolae Bălcescu” spune însă că este tradiţie organizarea balurilor în cluburi. „De când am venit aici, din anul 2.000 balurile se fac la club. Elevii sunt însoţiţi de diriginţi, nu se vând băutură şi ţigări”, mai spune Zamfir.


Bogdan Gheorghiu, director al clubului Obsession spune că îngrijorarea părinţilor e nejustificată. „Dacă elevii ajung băuţi acasă, nu din clubul nostru îşi iau băuturi”, ne-a mai spus Gheorghiu. Managerul are şi o soluţie pentru părinţi. „Dacă se tem că se rătăcesc, să-i aştepte la ieşirea din club”

Potenţial infracţional ridicat
Cristina Nistor, coordonator la Centrul de Prevenire şi Consiliere Antidrog crede că este şi datoria părinţilor să decidă oportunitatea prezenţei copiilor într-un club de noapte. „Statisticile şi sondajele efectuate recent arată că aici se consumă cele mai multe substanţe care creează dependenţă, alcool, ţigări sau droguri”, ne-a spus Nistor. Nici Horea Oltean, şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj nu este încântat de balurile din cluburile de noapte. „A scăzut foarte mult la tineri vârsta consumului de substanţe psihotrope. Nu e o idee foarte bună organizarea tuturor balurilor acolo, cluburile sunt zone cu ridicat potenţial infracţional”, ne-a spus Oltean.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite