Cluj: MIRACOL Balerina Andreea merge din nou (UPDATE2)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: <b>MIRACOL</b> Balerina Andreea merge din nou (UPDATE2)
Cluj: <b>MIRACOL</b> Balerina Andreea merge din nou (UPDATE2)

Balerina Andreea Drăgoi, de la Opera Maghiară din Cluj-Napoca, a început să umble, la o lună după ce a căzut de pe un bloc din Costineşti. Doctorii sunt mult mai încrezători cu privire la recuperarea tinerei

UPDATE2: Rezultatele analizelor toxicologice în cazul Andreei Drăgoi nu au fost încă finalizate, potrivit IPJ Constanţa. „Rezultatul analizelor nu ne-a fost furnizat până acum de Institutul de Medicină Legală Constanţa”, a declarat agent Anda Drăgulescu, purtător de cuvânt al IPJ Constanţa. Potrivit acesteia însă, există informaţii neoficiale potrivit cărora tânăra balerină nu consumase droguri înainte de accident. „Avem informaţii neoficiale că tânăra era, într-adevăr, sub influenţa băuturilor alcoolice, însă nu se pune problema de droguri”, a adăugat Drăgulescu.

UPDATE: Una dintre colegele Andreei de la Opera Maghiară, Laura, ne-a povestit versiunea balerinei despre cele întâmplate. „Andreea a ieşit dintr-un club cu patronul localului şi s-a trezit dintr-o dată pe balcon. Era derutată, nu ştia cum a ajuns acolo şi a sunat-o pe una din prietenele sale. Din ce şi-a amintit, nu a fost acolo singură, însă când şi-a revenit nu era nimeni în încăpere. Eu cred că i-a băgat ceva în pahar care să nu fie depistat, pentru că altfel doar de la alcool nu avea cum să ajungă în starea aia. Interesant e că nu s-a întâmplat nimic între ei, a lăsat-o acolo. Ea în loc să iasă pe uşă a sărit de pe balcon, pentru că vroia jos. La telefon (când vorbea cu prietena ei - n.r.) spunea că nu ştie cum să coboare şi că are nevoie de o scară sau ceva de genul, iar uşa balconului nu era închisă”.

Mai citeşte:

A drogat-o cineva pe balerina de la Operă?

Balerina care a suferit un grav accident pe litoral a ieşit din comă

VIDEO Balerină la Cluj, animatoare pe litoral

Balerina Andreea comunică prin gesturi cu apropiaţii

Piruetă peste moarte: balerina de la Opera Maghiară se însănătoşeşte pe zi ce trece

Medicii constănţeni îi dădeau şanse minime după ce s-a întâmplat tragedia. Tânăra a căzut de la peste zece metri înălţime dintr-un bloc din staţiunea Costineşti. A fost internată de urgenţă la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Constanţa, unde a fost în comă timp de aproximativ două săptămâni.

Lupta continuă pe propriile picioare

Tânăra s-a dovedit însă o luptătoare. Nu numai că a ieşit din comă şi a fost transportată acasă, unde a fost internată la Spitalul Clinic Judeţean Cluj, ci a reuşit să continue fără aparate.

Zilele trecute, Andreea a fost transferată la Clinica Chirurgie I din cadrul aceluiaşi spital, după ce două săptămâni a fost supravegheată de medicii de la Terapie Intensivă. În aceste momente tânăra este în recuperare şi umblă din nou, după ce a fost imobilizată în pat mai bine de o lună.

„Evoluţia stării sale de sănătate este favorabilă. Traumatismele sunt în curs de ameliorare, deci e mai bine”, ne-a spus doctorul Cezar Emil Pop, cel care supraveghează starea de sănătate a clujencei.

Tânăra, în vârstă de 22 de ani, a început să umble, fiind ajutată de asistente sau doctori. Uneori, chiar ea cere să se ridice din pat şi să păşească prin salonul în care e internată, potrivit doctorului curant. Acesta ne-a mai spus că tânăra are un organism foarte rezistent, motiv pentru care este încrezător şi estimează o recuperare rapidă a clujencei.

Vorbeşte mai greu

Andreea poate comunica cu cei din jur, însă vorbeşte cu dificultate din cauza faptului că a fost în comă dar şi pentru că a suferit afecţiuni neurologice, potrivit medicului Anca Cerghizan, director medical al Spitalului Clinic Judeţean Cluj.

Doctorul Cezar Emil Pop ne-a povestit că tânăra comunică cu medicii dar şi cu familia ori prietenii care o vizitează. „Ea înţelege, răspunde întrebărilor. Comunică şi cu cei care o vizitează, însă îi este încă puţin dificil după traumele suferite”, a spus acesta.

Tatăl balerinei nu este de acord să mai dea detalii despre fiica sa şi i-a interzis acesteia să stea de vorbă cu reporterii.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ


Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS sau contactează-ne prin e-mail ori Yahoo! Messenger folosind butoanele din stânga

image
image
image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite