Cluj: Ancheta în cazul BT ar putea fi blocată (SONDAJ)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Ancheta în cazul BT ar putea fi blocată (SONDAJ)
Cluj: Ancheta în cazul BT ar putea fi blocată (SONDAJ)

Poliţiştii nu au informaţii noi în cazul BT, fiind mult mai preocupaţi, în prezent, de greve. Jefuitorii de la Banca Transilvania au furat 246 de mii de lei într-un minut şi zece secunde, însă nu au fost prinşi de poliţişti nici după jumătate de an.

Citeşte totul despre jaful din februarie de la BT Mănăştur, în urma căruia hoţii au sustras, în doar un minut, 246.000 de lei.

Citeşte şi
Constanţa: Jaf armat la o casă de schimb valutar
Cluj: Poliţiştii nu renunţă la proteste

Hoţii pot dormi, însă, liniştiţi, deoarece poliţia nu are bani să îi prindă. Oamenii legii din Cluj-Napoca protestează de trei zile şi acuză Ministerul Administraţiei şi Internelor că nu le ajung banii nici de pixuri.

A trecut mai mult de jumătate de an de când doi tineri înalţi, de circa 1,80 metri, cu feţele acoperite cu cagule şi cu haine închise la culoare, au intrat înarmaţi în sediul agenţiei Băncii Transilvania de pe strada Izlazului, în cartierul Mănăştur din Cluj, de unde au sustras suma de 246.000 de lei. Poliţiştii au în vedere două piste, una în care jefuitorii au dispărut cu un autoturism, probabil un BMW de culoare închisă, şi alta în care aceştia au fugit printre blocuri.

Poliţiştii speră să aibă rezultate cât mai repede, deşi ultima dată când oamenii legii au oferit informaţii credeau că suspecţii care au spart sediul BT din Cluj sunt aceiaşi care au dat lovitura şi la o bancă din  Constanţa. „Este posibil să fie aceiaşi autori. Modul de operare este identic”, a declarat pentru Adevărul, în urmă cu două luni, Ioan Herdea-Rus, şeful Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca.

De atunci, însă, poliţiştii au refuzat să mai ofere orice alte detalii. „Deocamdată investigaţia continuă, însă nu avem informaţii noi în acest caz”, ne-a spus comisarul Daniela Boloş.

Ancheta ar putea fi blocată din lipsa banilor

„Totul se desfăşoară în regim de avarie la noi (poliţiştii, n.r.)”, ne-a spus subinspectorul Petru Filip, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual Cluj (SNPPC). Poliţiştii protestează la Cluj de trei zile consecutiv şi sunt nemulţumiţi că s-au amînat de la plată anumite drepturi, bugetul fiind aprobat doar pentru zece luni.

Potrivit subinspectorului, lipsa banilor influenţează drastic munca poliţiştilor şi ar putea duce la blocarea anchetelor în general, nu doar a celei în cazul BT. „Nu avem bani nici de benzină la maşini. Vă daţi seama, eu dacă am, să zicem, un suspect în alt oraş, nu mă pot deplasa să îl audiez”, ne-a spus Filip.

Poliţistul consideră că oamenii legii nu au nici măcar timp pentru a se ocupa de dosarele ce le au pe cap, deoarece sunt puţini. „E un deficit enorm de cadre şi există, astfel, o încărcătură foarte mare pe fiecare om”, a completat acesta.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite