Cluj: Ţiganii de la Pata Rât, subiect de reportaj pe BBC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Ţiganii de la Pata Rât, subiect de reportaj pe BBC
Cluj: Ţiganii de la Pata Rât, subiect de reportaj pe BBC

Comunitatea de ţigani de la groap de gunoi a Clujului au fost subiectul unui reportaj publicat astăzi pe pagina de internet a televiziunii britanice.

„Este doar o nouă zi la groapa de gunoi a orasului Cluj, un oraş din nord-vestul României. Groapa este casa unei comunităţi de romi formată din sute de membri”, spun jurnaliştii britanici la începutul reportajului.

Titlul, „Închiderea rampei ameninţă o comunitate”, face referire la iminenta închidere a gropii de gunoi, care trebuie închisă până în 16 iulie 2010, conform normelor europene.

„În fiecare dimineaţa, în loc să meargă la şcoală, cei mai tineri din comunitate caută prin gunoaie metal şi plastic”, mai spun reporterul Lina Rozovskaya.

Jurnalista prezintă şi poziţia „autorităţilor locale, care spun că într-un an, rezidenţii vor fi mutaţi de pe groape de gunoi în apartamente noi”.

O mică organizaţie neguvernamentală creştină, formată de un cuplu olandez, au creat o creşă care poate găzdui circa 12 copii romi, unde îi învaţă să numere şi primesc un prânz de trei ori pe săptămână.

Daţi click aici pentru a vedea reportajul BBC.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ


Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS sau contactează-ne prin e-mail ori Yahoo! Messenger folosind butoanele din stânga

image
image
image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite