BAC-ul de toamnă va fi supravegheat video la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A doua sesiune a Bacalaureatului din acest an va începe de lunea viitoare, 22 august, şi, faţă de cea anterioară, va fi supravegheată video. S-au înscris circa 2.700 de candidaţi la acest examen, însă la aceştia se vor adăuga şi elevii care şi-au dat corigenţele şi care află în aceste zile cât de bine s-au descurcat.

Secretarul comisiei judeţene de bacalaureat din Cluj, Călin Mureşan, nu exclude ca la această sesiune a BAC-ului s-ar putea să participe în jur de 3.000 de candidaţi, adică cu 10% mai mulţi faţă de 2010. „Noutatea faţă de anul trecut o constituie prezenţa camerelor video. Spre deosebire de sesiunea din iunie-iulie a bacalaureatului, când probele nu au fost monitorizate, avem mai puţini candidaţi, deci mai puţine săli de examen. Avem şi camerele video de la titularizare", explică secretarul comisiei judeţene de BAC.

Acesta îi mai sfătuieşte pe candidaţi să nu vină cu niciun fel de material asupra lor, doar cu pix şi acte de identitate. „Foi le dăm noi. Dacă nu ar aduce niciun fel de material ar fi mai simplu şi pentru noi şi pentru ei", susţine Mureşan.

El mai afirmă că, acum, în ultimele zile de pregătire, candidaţii se pot verifica rezolvând variantele de subiecte de pe site-ul www.edu.ro care au acelaşi nivel de dificultate ca şi posibilele subiecte care ar putea veni la BAC. Tot acolo se găsesc baremele, iar candidaţii pot să-şi corecteze singuri testele. Săptămâna aceasta se stabilesc care vor fi centrele pentru examenele scrise şi pentru competenţele orale.

BAC-ul de toamnă începe de luni, 22 august, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.  Săptămâna viitoare au fost programate probele de competenţe orale, iar din 29 august, probele scrise. Primele rezultatele vor fi afişate duminică, 4 septembrie, iar cele finale, după contestaţii, pe 7 septembrie.

Procentul de promovabilitatea a BAC-ului în iunie-iulei a fost de 54,91%. În 2010 s-au înscris la sesiunea de toamnă a BAC-ului 2504 candidaţi.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite