Avocatul lui Platon, la aflarea motivării Judecătoriei: „A stat abuziv la puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria a explicat, ieri, de ce fostul prefect a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru uciderea unui copil. Judecătorul de caz a arătat că cele două luni în care a fost arestat preventiv „i-ar fi ajuns" lui Platon.

Avocatul lui Călin Platon, Tiberiu Ban, susţine însă că ex-prefectul a fost arestat abuziv. La începutul lunii martie, Judecătoria Cluj l-a condamnat pe fostul prefect Călin Platon la un an şi 11 luni de închisoare cu suspendare, pentru uciderea din culpă a unui copil, într-un accident rutier. Ieri a fost comunicată şi motivarea deciziei.

Judecătorul de caz Lucian Buta a susţinut că perioada de două luni petrecută în detenţie de către Călin Platon i-ar fi ajuns acestuia pentru conştientizarea faptei. O perioadă mai mare după gratii ar fi, în opinia magistratului, „un act de răzbunare".

„Nu mai comentez nimic!"

Contactat telefonic, fostul prefect de Cluj a refuzat să facă orice fel de comentariu cu privire la motivarea judecătorului. „Nu mai comentez nimic!", au fost singurele cuvinte ale lui Platon. De asemenea, avocatul lui Platon, Tiberiu Ban, s-a abţinut de la a face comentarii. „Nu am văzut deocamdată motivarea, dar nu mă surprinde că procurorii au făcut recurs. Era de aşteptat. Vom vedea ce va decide instanţa, în cele din urmă", a comentat Ban. Tiberiu Ban a mai explicat şi că, în opinia sa, Platon a fost reţinut aproape două luni într-un mod abuziv. „Măsura arestării preventive se ia în cazul în care există pericolul ca acuzatul să fugă sau este considerat pericol public, putând astfel periclita bunul mers al cercetării. Nu cred că a fost cazul clientului meu", a completat Ban.

„Familia se gândeşte"

Marian Alexandru Rădulescu, avocatul victimelor - membrii familiei Jakab - a explicat că clienţii săi nu l-au mandatat, deocamdată, să facă vreun recurs cu privire la sentinţa dată de Judecătoria Cluj. „Familia se gândeşte. Mandatul meu cu privire la reprezentarea familiei Jakab în instanţă mi-a expirat", a spus avocatul Rădulescu. Potrivit acestuia, toate pretenţiile - financiare şi morale - familiei au fost deja onorate de către Călin Platon. Familia Jakab nu a putut fi contactată până la închiderea ediţiei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite