Avocatul directorului Operei din Cluj susţine că acuzaţiile ce i se aduc clientului său sunt absurde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rareş Cristian Trifan
Rareş Cristian Trifan

Procurorii Curţii de Apel Cluj au trimis spre judecată dosarul în care directorul Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, Rareş Cristian Trifan, e acuzat de infracţiunea conflict de interese deoarece a semnat un contract cu el însuşi.

Procurorii Curţii de Apel Cluj au trimis spre judecată dosarul în care directorul Operei Naţionale Române din Cluj, regizorul Rareş Cristian Trifan, e acuzat de săvârşirea infracţiunii de conflict de interese. Acesta a încheiat, pe 23 februarie 2009, un contract cu el însuşi. Mai precis, Rareş Cristian Trifan, în calitate de director general al Operei din Cluj, a semnat un proiect pentru organizarea spectacolului „Forţa destinului" care să fie regizat tot de el în schimbul unui onorariu de 7.250 de euro.

Din rechizitoriul dosarului reiese că Rareş Cristian Trifan îşi susţine nevinovăţia. Directorul mai afirmă că nu a încheiat acel contract cu intenţia de a obţine foloase materiale: „În cursul urmăririi penale, Rareş Cristian Trifan a uzat de dreptul la tăcere, însă în memoriile depuse prin apărători aleşi (n.r. contabila şi juristul Operei - potrivit avocatului lui Trifan, Sergiu Bogdan) a susţinut că nu se face vinovat de săvârşirea infracţiunii deoarece nu are calitatea de funcţionar public (sau că a fost indus în eroare cu privire la această calitate)“.

Dacă procurorul ce a instrumentat cazul susţine, tot în rechizitoriu, că Trifan este funcţionar public, avocatul directorului Operei, Sergiu Bogdan, neagă aceasta şi califică  dosarul drept absurd şi crede că va câştiga procesul. „Clientul meu nu e vinovat. El e manager, nu funcţionar public. Dacă ne luăm după Codul penal din 1969 şi femeia de serviciu de la Operă e funcţionar public. În plus, proiectul de realizare a acelui spectacol a fost aprobat de Ministerul Culturii", afirmă avocatul.

El mai spune că doar procurorul care a instrumentat cazul a găsit o altă interpretare şi i-a acuzat clientul. „E o situaţie absurd, tipic românească. Doar la noi în ţară e posibil aşa ceva", adaugă Sergiu Bogdan.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite