Cluj: Aventurile unui biciclist la Cluj (DOCUMENTAR VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Mititean, director al Clubului de Cicloturism Napoca, a filmat un documentar de circa 25 de minute, în care prezintă obstacolele peste care dau bicicliştii clujeni atunci când se aventurează în oraş pe două roţi.

Documentarul, împărţit în trei seriale, a fost realizat de „Asociaţia Sighişoara durabilă”, prin intermediul programului Ecoreporter şi îl prezintă pe Radu Mititean, în postura de intervievat, circulând prin cele mai aglomerate zone din Cluj-Napoca, dar şi trăgând un semnal de alarmă în ceea ce priveşte nevoia pistelor pentru biciclişti.

Directorul clubului de Cicloturism Napoca este filmat în timp ce pedalează prin zone precum malul Someşului, centrul oraşului, Bulevardul Eroilor, strada Memorandumului sau Piaţa Unirii.

Suntem pe noua pistă pentru biciclişti, de pe Aleea Stadion, inaugurată în iulie 2009, iar la doar câteva săptămâni de la inaugurare, în loc să se blocheze accesul auto, aceasta s-a transformat în parcare pentru maşini.

Era singura pistă care avea toate standardele de lăţime, de zonă de protecţie, dar n-a avut o viaţă decât de circa două săptămâni”
, precizează Mititean în primul serial.

Filmările au avut loc în urmă cu aproximativ zece zile, când a venit la Cluj un cameraman din cadrul Asociaţiei Sighişoara durabilă. Noi ne doream de foarte mult timp să filmăm aşa ceva, iar acum am avut ocazia”, ne-a declarat Radu Mititean.

Partea I



Partea a II-a



Partea a III-a




CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace

image
image
image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite