Autostrada Transilvania, cea mai mare centură de ocolire a Clujului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine începe asfaltarea ultimului tronson din austostrada Transilvania, cel dintre Turda şi Câmpia Turzii. Prima tonă de mixtură asfaltică va fi turnată pe doi kilometri din ultimii zece care vor mai fi construiţi anul acesta.

„Se lucrează intens pe tronsonul de 10,5 kilometri, dintre Turda şi Câmpia Turzii. Mâine turnăm şi asfalt, astfel că în septembrie tronsonul va fi dat în folosinţă”, a declarat Ion Pantelion, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri.

Informaţia potrivit căreia lucrările de asfaltare încep sătpămâna aceasta a fost confirmată şi de ofiţerul de presă al companiei americane Bechtel care construieşte Autostrada Transilvania. “Avem doi kilometri de drum de piatră spartă pregătiţi pentru turnarea covorului asfaltic”, a declarat Bogdan Sgârcitu.

El a precizat că în acest moment, la autostradă mai lucrează aproximativ 1300 de oameni, care 1200 sunt români. De data aceasta, noul tronson nu se va mai termina într-un sens giratoriu, aşa cum este, în acest moment, capătul de autostradă de lângă Turda. “La Luna va fi dat în folosinţă un nod rutier care va face legătura cu drumul european”, a mai precizat Bogdan Sgârcitu. Un astfel de nod rutier există şi la Gilău, la intrarea pe autostradă dinspre Cluj.

Centurile Clujului

Autostrada Transilvania, cu tot cu tronsonul care va fi dat în folosinţă în septembrie va funcţiona şi ca centură ocolitoare pentru municipiile Turda şi Câmpia Turzii.  Şoferii se plâng că traversarea celor două oraşe durează şi până la o oră, în condiţii de trafic intens. „Va fi cea ma la îndemână centură ocolitoare pentru cei care sunt în tranzit”, confirmă şi Bogdan Sgârcitu.

Cât despre restul centrurilor de ocolire aflate în construcţie în judeţul Cluj, acestea se află în diferite stadii. Un tronson al centurii Vâlcele-Apahida va fi recepţionat în data de 1 august. „Tronsonul III, între Dezmir şi intersecţia cu DN 1 C s-a turnat, deja stratul de uzură, a fost făcut şi marcajul vertical, chiar se circulă pe el. Lucrarea va fi recepţionată în 1 august”, a declarat Ion Pantelimon, de la Direcţia Regională de Drumuri.

„Lucrările la tronsoanele I şi II au fost mult întârziate de vremea ploiasă, aşa că ne vom întinde cu ele până la sfârşitul lunii august”, a mai declarat Pantelimon. Centura ocolitoare sud-est, Vâlcele-Apahida va avea, în total, 23,7 kilometri şi îi va ajuta pe şoferi să evite dealul Feleacului. La această rută ocolitoare lucrează aproximativ 600 de muncitori, de la patru firme de contrucţii.

O altă centură ocolitoare este cea de la capătul bulevardului Muncii din Cluj. Şi aceasta este 80% gata şi va fi dată în folosinţă la începutul lunii septembrie, potrivit directorului Regionalei de Drumuri. În zona Ardealului, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri mai lucrează şi la reabilitarea altor drumuri, cum ar fi DN79, care leagă Aradul de Oradea, trecând prin Chişineu-Criş şi Salonta, şi DN 19 Oradea-Satu Mare.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite