Cluj: Autostrada mai aşteaptă asfalt pe 7 kilometri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Autostrada mai aşteaptă asfalt pe 7 kilometri
Cluj: Autostrada mai aşteaptă asfalt pe 7 kilometri

35 din cei 42 de kilometri ai tronsonului Gilău-Turda al Autostrăzii Transilvania au fost asfaltaţi, a menţionat directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Dorina Tiron.

„Bechtel spune că cei 42 de kilometri de autrostradă vor fi finalizaţi până la sfârşitul lunii noiembrie. A fost pus asfaltul până la uzură pe 35 de kilometri. Constructorul promite ca cei 7 kilometri care au mai rămas de asfaltat din cei 42 să fie finalizaţi până la 1 decembrie“, a precizat Tiron, într-un interviu acordat NewsIn.

Citeşte şi

Datorii de 42 de milioane de euro

Ea a afirmat că CNADNR mai are de plătit către Bechtel facturile aferente lunii septembrie, în valoare de aproximativ 42 milioane euro, după care urmează şi cele pentru octombrie. "Sperăm să avem bani aşa cum ni s-a promis, ca să nu înregistrăm datorii", a spus Tiron.

Galerii foto
Lucrări pe timp de noapte la Autostrada Transilvania
Stadiul lucrărilor la Autostradă, în luna octombrie
Muntele toxic de pe Autostrada Transilvania

Decontaminarea intră în a doua etapă

Referindu-se la decontaminarea zonei infestate cu substanţe periculoase, aflată pe raza comunei Mihai Viteazu, Dorina Tiron a explicat că o primă operaţiune a fost încheiată, pământul fiind scos şi depozitat la un amplasament intermediar. „Am primit de la Agenţia Mediului o adresă prin care ni s-a comunicat că decontaminarea a fost efectuată, iar probele de laborator arată că procentul contaminării este mic. Urmează faza a doua, şi anume decontaminarea propriu-zisă. Termenul pentru această operaţiune este de un an, dar acest lucru nu afectează lucrările la autostradă", a adăugat directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri. Citeşte aici totul despre „Muntele toxic“ de pe Autostrada Transilvania.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite