Cluj: Bechtel trage de timp în cazul deceselor de pe Autostradă - revista presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele locale scriu astăzi despre încercarea companiei Bechtel de a obstrucţiona ancheta ITM în cazul accidentelor de muncă petrecute pe Autostrada Transilvania în urmă cu aproximativ o lună, dar fac şi o radiografie a Clujului financiar. De asemenea, subiectul gripei porcine revine pe primele pagini, datorită isteriei în masă care-i determină pe clujeni să ia cu asalt Spitalul de Infecţioase.

Bechtel trage de timp în cazul deceselor de pe Autostradă.“Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj a amendat compania americană Bechtel cu 10.000 de lei pentru refuzul de a prezenta unele acte necesare în ancheta deschisă în cazul decesului unui angajat al companiei, survenit pe şantierul autostrăzii în luna octombrie. Reprezentanţii Bechtel au precizat că au amânat predarea raportului de expertiză pentru a se lămuri în privinţa concluziilor. Informaţia a ajuns publică prin mijloace neoficiale, însă şeful ITM Cluj, Emilian Roşca, s-a rezumat la a nu infirma că este vorba de o sancţiune, fără a oferi alte detalii”, scrie Ziua de Cluj.

Clujenii năvălesc la spital, de frica “porcinei”. “Spoturile careîi îndemnau pe bolnavi să se prezinte la secţiile clinicilor de boli infecţioase, "vinovate" într-o oarecare măsură de fenomen, vor fi schimbate în curând, asigură cei de la Ministerul Sănătăţii.
Clujenii nu sunt ocoliţi de panica stârnită în urma apariţiei unor cazuri de gripă nouă în România. Camera de gardă a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase este vizitată zi şi noapte de un număr cuprins între 80 şi 100 de pacienţi care acuză simptome asemănătoare acestei afecţiuni. "Noi nu refuzăm niciun caz. Foarte mulţi vin cu tablou de infecţie respiratorie, dar din cauza fobiei care s-a stârnit de o săptămână, se tem că ar avea gripă porcină", a declarat pentru monitorul dr. Mihaela Lupşe, directoarea medicală a instituţiei”, titrează Monitorul de Cluj. 

Încasările de la bugetul Clujului încep să revină. “Încet- încet încasările la buget ajung la valorile de anul trecut. În luna octombrie 2009, încasările la bugetul total consolidat al judeţului Cluj au fost cu 0,3 la sută mai mari decît în aceeaşi perioadă a anului precedent.

Cel mai bine stă bugetul de stat, unde în octombrie 2009 s-au încasat 225,1 milioane de lei, cu 6,2 la sută mai mult decît în octombrie 2008, cînd suma totală încasată a fost de 211,9 milioane de lei. Însă celelalte componente ale bugetului total consolidat, şi anume asigurările sociale de stat, fondul asigurărilor de sănătate şi fondul de şomaj nu stau la fel de bine, ele fiind în continuare în minus faţă de perioada similară a anului trecut”, scrie Ziarul Făclia.

Comunele, sărace lipite de oraşe. “În vremuri de criză, o bună parte din comunele clujene au ajuns în pragul disperării, deoarece s-au trezit în imposibilitatea de a-şi mai acoperi cheltuielile curente. Ploscoş, Recea Cristur sau Jichişu de Jos sînt cîteva dintre administraţiile care, pentru a se menţine pe linia de plutire, trebuie să mai ciupească bani de la Consiliul Judeţean (CJ) Cluj sau de la Guvern. Salvarea acestora ar veni printr-o reformă administrativă şi anume în alipirea comunelor sărace la oraşe pentru a reduce cheltuielile. Propunerea a fost lansată de primarul municipiului Turda, Tudor Ştefănie, care susţine că se gîndeşte la o formulă de comasare în viitor a unităţilor teritoriale. Iţele sînt mult mai încîlcite, spune fostul secretar de stat responsabil de reforma administraţiei publice, Liviu Radu, fiindcă oricît de avantajoasă ar fi soluţia, presupune modificări legislative ample şi o decizie politică”, arată Foaia Transilvană.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite