Cluj: Alte 3 milioane de lei suplimentare pentru Autostradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Alte 3 milioane de lei suplimentare pentru Autostradă
Cluj: Alte 3 milioane de lei suplimentare pentru Autostradă

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) ar putea plăti despăgubiri suplimentare de 2,92 milioane lei pentru exproprierea unor terenuri, cu o suprafaţă de 31.655 metri pătraţi, amplasate pe tronsonul Câmpia Turzii-Gilău al autostrăzii Transilvania.

Cele 38 de terenuri sunt amplasate pe teritoriul localităţilor Gilău şi Mihai Viteazu din judeţul Cluj, pe tronsonul Câmpia Turzii-Gilău, se arată într-un proiect de hotărâre de guvern, elaborat de MTI.

Terenurile nu au putut fi incluse în hotărârile de guvern anterioare, din anii 2004 şi 2005, pentru că situaţia juridică a acestora era incertă şi nu dispuneau de documentaţii cadastrale, potrivit Mediafax. Sumele necesare despăgubirilor vor fi asigurate de la bugetul de stat prin MTI.

Potrivit unui protocol, încheiat în luna februarie între Bechtel, constructorul autostrăzii şi MTI, compania americană trebuie să finalizeze în acest an 42 de kilometri din tronsonul Câmpia Turzii-Gilău şi viaductul de la Suplacu de Barcău, dacă partea română îi va pune la dispoziţie terenurile necesare şi va asigura finanţarea.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite