Autorităţile clujene vor să redeschidă spitalul din comuna Mociu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, a afirmat, vieri, 6 iulie, într-o conferinţă de presă, că s-au început toate demersurile pentru redeschiderea spitalului din localitatea Mociu, care ar deservi circa 30.000 de oameni.

Ambulatoriu, secţie de urgenţă şi medicină de specialitate, de toate acestea va avea spitalul din localitatea clujeană Mociu dacă CJ va trece imobilul din proprietatea administraţiei locale Mociu în cea a CJ Cluj. „Am început demersurile pentru redeschiderea spitalului din comuna Mociu. Problema redeschiderii se va discuta cu ministrul Sănătăţii care va fi luni, 9 iulie, la Cluj-Napoca", a afirmat Uioreanu.

Autorităţile judeţene au mai spus că redeschiderea efectivă va fi undeva la sfârşitul anului 2013 şi că în bugetul CJ pe 2013 vor fi trecuţi 2 milioane de lei pentru reparaţii capitale şi dotări pentru acest spital. Spitalul din Mociu va funcţiona în cadrul Spitalului de Recuperare din Cluj-Napoca şi va deservi circa 30.000 de lei din judeţele Cluj şi Mureş.

Cât priveşte personalul, administraţia judeţeană nu a găsit încă formula finală. Vicepreşedintele CJ Cluj,  Ioan Oleleu, a precizat că redeschiderea spitalului va duce la angajarea a 10-15 medici şi asistente medicale.

Spitalul din Mociu a fost închis în martie 2011 în scopul transformării lui în azil de bătrâni.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite