Au venit bani pentru expropriaţii de pe Centură - Revista presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista presei
Revista presei

Ziarele locale scriu astăzi despre exproprierile pentru Centura de cocolire a Clujului, despre primele incidente de pe Autostradă, şi despre traficul greu, pentru care consilierii au votat, ieri, să fie scos din oraş.

Au venit bani pentru expropriaţii de pe Centură. Şeful Direcţiei de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj, susţine că deja au fost înaintate la CEC dosarele pentru efectuarea primelor plăţi acordate persoanelor care au fost expropriate şi că este posibil ca plăţile să fie încheiate pînă în 15 decembrie
“Deja au fost înaintate la CEC documentaţiile pentru 21 de persoane expropriate, în valoare de 14,7 miliarde lei vechi, iar mîine vom înainta încă 11 dosare, aşa că oamenii pot să-şi ia banii. Deja am primit o parte din bani pentru plata exproprierilor, în total fiind necesare 52 de miliarde lei vechi, sumă pe care am primit asigurarea că o vom avea. De altfel, am discutat şi cu conducerea, şi am primit acordul ca o parte dintre banii alocaţi pentru investiţii să-i direcţionăm către exproprieri. În total trebuie să facem plăţi către 121 de persoane şi estimez că maxim pînă în 15 decembrie vom încheia plăţile” afirmă Ion Pantelimon, şeful Direcţiei de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj. Directorul DRDP spune că îi înţelege pe oameni, deoarece termenul de plată a fost deja depăşit, dar că s-au făcut toate demersurile ca plăţile să fie finalizate, titrează Ziarul Făclia.

Ardelenii s-au ciocnit de civilizaţia autostrăzii. Circulaţia pe autostradă a fost dată peste cap de un tir care venea pe contrasens, de ciobanii care au rupt plasa de siguranţă pentru a traversa cu turma şi de hoţii de sârmă.
 Locuitorii Clujului şi participanţii la trafic întâmpină greutăţi de acomodare la rigorile pe care le impune o autostradă. La doar câteva zile de la tăierea panglicii inaugurale, miercuri seara, un tir a circulat 28 de kilometri pe contrasens, după ce “s-a încurcat” în bretelele nodului de la Gilău, ciobanii au distrus plasele de siguranţă ca să treacă cu turmele autostrada, iar mai multe persoane au fost prinse pe când încercau să fure sârmă tăiată de pe aliniament. Autorităţile spun că “e mai greu până ne învăţăm” cu noul sistem rutier. Detalii în Ziua de Cluj.

Consilierii au aprobat eliminarea traficului greu. Consilierii locali, reuniti in sedinta de indata, au adoptat ieri hotarirea prin care se interzice traficul greu in municipiul Cluj-Napoca. Masura a fost determinata de darea in folosinta a segmentului de autostrada cuprins intre Turda si Gilau, dar si de apropiata finalizare a centurii ocolitoare Vilcele - Apahida sau realizarea variantei de ocolire Bulevardul Muncii - Apahida. Mai multe în Monirorul de Cluj.

Centru de 30.000 de euro pentru bătrînii din Zorilor. Primarul Sorin Apostu a inaugurat ieri centrul de pensionari din cartierul Zorilor situat la numărul 77, unde pensionarii au posibilitatea de a se aduna să joace şah, table, remy sau cărţi. „Am deschis Clubul Pensionarilor şi urmează să mai deschidem două astfel de cluburi în Mănăştur şi Grigorescu pentru a le permite pensionarilor să se organizeze în diferite grupuri şi să desfăşoare activităţi culturale şi artistce. De asemenea, în fiecare zi va fi prezent un angajat al primăriei. Propunerea pentru acest club a venit din partea unui cetăţean din cartierul Zorilor care a indicat şi locaţia. Este vorba despre un spaţiu abandonat, primit de fostul chiriaş de pe vremea lui Funar”, a declarat Apostu.Mai multe informaţii în Foaia Transilvană.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite