Au marcat Ziua Europeană împotriva Obezităţii prin mişcare în Piaţa Unirii din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de clujeni au marcat Ziua Europeană împotriva Obezităţii, cântărindu-se sau informându-se despre această maladie. La evenimentul organizat în Piaţa Unirii au participat cluburi sportive, companii farmaceutice, dar şi cadre didactice din şcoli şi grădiniţe.

Evenimentul a fost organizat de Primărie, Asociaţia Română pentru Studierea Obezităţii, Centrul de Diabet, Nutriţie şi Boli nutriţionale, cu participarea Centrului Medical „Regina Maria“ din Cluj.

Cluburile sportive participante au făcut demonstraţii cu ceea ce ştiu să facă, dar au organizat şi jocuri pentru copiii prezenţi în Piaţa unirii între orele 10.00 şi 14.30, cât a durat evenimentul.

„Doar la standul medicilor au fost cel puţin 400 d epersoane care s-au informat despre obezitate, s-au cântărit, le-a fost luată glicemia. Noi promovăm mişcarea, dar şi informarea cu privire la un stil de viaţă sănătos“, a declarat conf. Gabriela Roman, cadru universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu“ şi medic la Centrul de Diabet, Nutriţie şi Boli Nutriţionale din Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite